Vragen bij aanbestedingen openbare ruimte @Gouda

Tijdens de Wijkschouw Achterwillens, vielen bij de schouwers twee extra opmerkelijke situaties op. Situaties die leiden tot opgetrokken wenkbrauwen over hoe onze gemeente omgaat met ons belastinggeld. De ene situatie was op de hoek Graaf Florisweg met Achterwillenseweg. De tweede op het Aschpotpad.

Op de hoek Graaf Florisweg met Achterwillenseweg staan twee GFT-bakken bovengronds (zie foto). Er is intussen een fundament gestort voor de nieuw ingekochte GFT-bakken. Maar daar passen de oude niet op. De nieuwe zijn echter een miskoop (veel GFT komt er bij storten meteen weer uit) volgens een ter plekke passerende gemeentemedewerker. Op onze vraag of zij, als deskundige veldwerkers, meedachten bij de aanschaf van zulke investeringen was het verbijsterende antwoord ‘neen’. Kortom: de gemeentelijke organisatie heeft nog wel een verbeterpuntje om de belastingcenten efficiënter aan te besteden.

De tweede situatie betreft het Aschpotpad. Dat is in oktober/november weer helemaal recht gelegd, de gevaarlijke spleten tussen tegels zijn gedicht en alle kapotte tegels zijn vervangen. De oorzaak van het niet recht zijn van de tegels is het zware verkeer dat onderhoud pleegt aan plantsoen, watergangen en vuilnisbakken leeghaalt. De randen van het pad zakken door het zware materieel weg, spleten tussen tegels ontstaan of tegels breken. Aannemers en Promen verplichten tot het leggen van rijplaten tijdens werkzaamheden of het gebruik van lichter materieel kan deze enorme schade aan het Aschpotpad helpen voorkomen (of verhalen op de aanstichters). Paaltjes plaatsen aan het begin en einde van het Aschpotpad is dan behulpzaam voor het uitgeven van de sleutels bij werkzaamheden (ook voor achtertuin bezitters aan de wethouder Venteweg. Maar ja, of het regelmatig onderhoud aan het Aschpotpad goedkoper is dan eisen stellen aan de aannemers voor plantsoen- en watergang onderhoud? Dat antwoord zouden we graag horen van de gemeentelijke regisseurs.

Niet blij waren de betegelaars van het Aschpotpad met sommige hondenuitlaters. Het terugleggen van de tegels was een vieze aangelegenheid voor hen. Dat kwam door de vele hondenuitlaters die de opruimplicht negeren ter plekke.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Officiële heropening Aschpotpad

Onderzoek naar schimmelwoningen Gloriantplantsoen

Cheque voor grondhotel insectenplaza

Terugblik op sfeervolle lampionoptocht Achterwillens

‘Zwervende’ auto-onderdelen in Goudse Hout opgeruimd

19 november Goudse Hout Clean up

Koop je kaartje voor de Lampionoptocht

Nazislachtoffer Rosa herdacht op Weth. Venteweg

Katten gewurgd in Achterwillens: houd ze binnen!

Talentenmarkt 5 november in de Bühne