Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

5d7a4b42-a2ae-480a-9f3d-49946390f4a5

Woensdagavond 29 mei kwamen bijna 50 bewoners van de Achterwillenseweg en Oud Achterwillens de aangepaste plannen bekijken in De Bühne. Deze plannen waren aangepast na de eerste presentatie. De plannen zijn nodig omdat de buurt 30 cm wordt opgehoogd en tegelijkertijd wordt aangepast aan de eisen uit het Goudse Verkeers Circulatie Plan.

Ook nu brachten bewoners  nog onopgeloste of verplaatste problemen naar voren. Zo kregen bewoners aan de Tristanstraat ineens centrale afvalcontainers voor de deur waar ze niet blij mee waren. Of er komt een drempel bij in de Achterwillenseweg om het verkeer af te remmen, maar hierdoor vreesden bewoners meer trillingen en schade aan hun huis. Ook luistert de plaats van nieuwe bomen voor een woning nauw in verband met het uitzicht.
Gelukkig gaan de projectmedewerkers van beide projecten de komende weken met bewoners in gesprek om deze problemen met hen op te lossen door betere voorstellen op detail niveau uit te werken en te bespreken. Kortom: een nuttige avond voor gemeente en bewoners om de plannen gezamenlijk te verbeteren. In het najaar van 2024 wordt begonnen met de riool- en ophoog werkzaamheden. Na afloop daarvan wordt de beplanting nieuw aangebracht. De lijst met bomen en struiken is bekend. Uiteindelijk worden de werkzaamheden halverwege 2025 afgerond.

Betekenis van de kleuren plan herinrichting Achterwillenseweg tot fietsstraat

Schets herinrichting begin Achterwillenseweg tot fietsstraat

2 reacties

  1. Petra de Wit op 30 mei 2024 om 16:44

    Fijn dat deze problemen opgepakt worden. Echter heel jammer dat er geen enkele bereidheid is om een riool aan te leggen voor de huizen aan de Achterwillenseweg, zodat niet rechtstreeks op het hoofdriool kunnen lozen maar genoodzaakt blijven om over terrein van meerdere buren, op een put moeten lozen op eigen terrein van een bewoner en daarna via de achterom op de tristanstraat moeten lozen.
    Dat terwijl er wel een hemelwater afvoer kan worden neergelegd.

    Kortom : het riool wordt zeker niet overal aangepakt

  2. beheerder op 14 juni 2024 om 09:56

    Inmiddels, 14 juni, is wel de plaatsing van de afvalcontainers bij de Tristanstraat 58-64 herzien. Per brief heeft de gemeente de bewoners laten weten dat de afvalcontainers op de bestaande plek blijven.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens