Officiële heropening Aschpotpad

 Vlnr: Irma Kenter, André de Bruijn, Michel Klijmij - van der Laan

Vrijdagmiddag heeft wethouder Michel Klijmij – van der Laan samen met Irma Kenter (directeur Mobiliteit en Milieu van de provincie) het vernieuwde Aschpotpad geopend. Dat gebeurde ter hoogte van het experiment in dit pad: de 100 meter PlasticRoad van gerecycled kunststof.

 

Het profiel van de PlasticRoad: veel holle ruimte en een wateropvang onder het wegdek

Bij de opening vertelden Irma Kenter en een vertegenwoordiger van de firma PlasticRoad over het belang van dit experiment. Dit nieuwe type fietspad is gemaakt van gerecycled plastic en kan water herbergen. Filters verzamelen zand, stenen en blaadjes, die via de aanvoer in het waterreservoir onder het pad terecht komen. In het fietspad zitten luiken om de filters te kunnen vervangen. Het systeem is ook geschikt voor onder parkeerplaatsen.

 

 

 

Vlnr: Irma Kenter, André de Bruijn, Michel Klijmij – van der Laan. De wethouder legt in dit filmpje uit waarom hij dit initiatief voor een PlasticRoad een warm hart toedraagt. Na de andere sprekers zie je in dit filmpje hoe de openingshandeling werd verricht.

De werkzaamheden aan het Aschpotpad hebben bijna twee maanden geduurd. De vernieuwing is een onderdeel van het verkeerscirculatieplan, VCP. Het Aschpotpad heeft een rol in de  noord-zuid fietspadenstructuur.
Het pad is verbreed naar drie meter met een ‘uitwijkstrook’ van 50 cm langs een deel van de weg. Het is een multifunctioneel pad: naast doorgaand fietspad is het een plaatselijk wandelpad én een losloopplek voor honden. Die inrichting doet een groot beroep op de onderlinge verdraagzaamheid!

Laat een reactie achter





Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gemeente gaat 32 bomen kappen in Oud Achterwillens

1 Februari uitgebreid Repaircafé

Waar gaan we in 2023 afvalruimen en wanneer?

Gezellige nieuwjaarsborrel Netwerk Achterwillens

Uw bericht in de wijkkrant februari 2023?

Goudse zones vuurwerkverbod 2022-2023

Glossy Willens&Wetens

Officiële heropening Aschpotpad

Onderzoek naar schimmelwoningen Gloriantplantsoen

Cheque voor grondhotel insectenplaza