Officiële heropening Aschpotpad

Vlnr: Irma Kenter, André de Bruijn, Michel Klijmij - van der Laan

Vrijdagmiddag heeft wethouder Michel Klijmij – van der Laan samen met Irma Kenter (directeur Mobiliteit en Milieu van de provincie) het vernieuwde Aschpotpad geopend. Dat gebeurde ter hoogte van het experiment in dit pad: de 100 meter PlasticRoad van gerecycled kunststof.

 

Het profiel van de PlasticRoad: veel holle ruimte en een wateropvang onder het wegdek

Bij de opening vertelden Irma Kenter en een vertegenwoordiger van de firma PlasticRoad over het belang van dit experiment. Dit nieuwe type fietspad is gemaakt van gerecycled plastic en kan water herbergen. Filters verzamelen zand, stenen en blaadjes, die via de aanvoer in het waterreservoir onder het pad terecht komen. In het fietspad zitten luiken om de filters te kunnen vervangen. Het systeem is ook geschikt voor onder parkeerplaatsen.

 

 

 

Vlnr: Irma Kenter, André de Bruijn, Michel Klijmij – van der Laan. De wethouder legt in dit filmpje uit waarom hij dit initiatief voor een PlasticRoad een warm hart toedraagt. Na de andere sprekers zie je in dit filmpje hoe de openingshandeling werd verricht.

De werkzaamheden aan het Aschpotpad hebben bijna twee maanden geduurd. De vernieuwing is een onderdeel van het verkeerscirculatieplan, VCP. Het Aschpotpad heeft een rol in de  noord-zuid fietspadenstructuur.
Het pad is verbreed naar drie meter met een ‘uitwijkstrook’ van 50 cm langs een deel van de weg. Het is een multifunctioneel pad: naast doorgaand fietspad is het een plaatselijk wandelpad én een losloopplek voor honden. Die inrichting doet een groot beroep op de onderlinge verdraagzaamheid!

2 reacties

 1. M.C. van Niekerk op 28 februari 2023 om 10:06

  Goedemorgen.
  Ik zie hier het bedrijf Pilkes rondrijden op het Aschpotpad. Ik kijk even op internet naar wat het voor bedrijf is. Het verzorgt verlichting. Ik vrees dus dat het pad inderdaad verlicht zal worden. In welke mate? De flat (Dijkgraafslag) kijkt uit op het pad en ‘s nachts is er verlichting genoeg vanuit de achtertuinen van de W. Venteweg. Veel huizen hebben aan de schuur/tuinenkant lampen aangebracht, dat geeft volgens mijn bescheiden mening voldoende verlichting aan het pad. Zeker met de huidige LED-verlichting, die zo ongenadig fel kan schijnen. Ik heb zo al mooi nachtlicht in mijn huiskamer…..
  Wordt de verlichting in de nacht dan gedimd? Dat mag ik hopen. Ik ben namelijk ook bang voor overlast van vervelende hangers. Op het pannaveld is het vaak al druk genoeg.

  • beheerder op 28 februari 2023 om 10:41

   Op de gemeentelijke website staan het telnr en het emailadres waar u deze vraag beantwoord kunt krijgen:
   140182 en gemeente@gouda.nl

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens