(Duurzame) reconstructie Aschpotpad

Aschpotpad 2021Het Aschpotpad is het onverlichte fietspad tussen de Wethouder Venteweg en de Slagenbuurt. Het pad is in het Mobiliteitsplan 2016-2027 van de gemeente Gouda als doorstroomroute gekwalificeerd. In de huidige situatie voldoet het pad niet aan de breedte en inrichting van een dergelijke route. Vanaf 1 juli 2020 zijn de voorbereidingen gestart om het betreffende pad aan de juiste breedte en uitstraling te laten voldoen. In dit artikel legt de gemeente uit wat er gaat gebeuren.

Een aandachtspunt is dat de beoogde maatregelen wél in voldoende mate inpasbaar moeten zijn in de bestaande situatie. De gemeente hecht bijvoorbeeld veel waarde aan het behoud van de groene uitstraling van de strook, de bufferfunctie van het groen bij achtertuinen en de wandelmogelijkheden.

Proef voor alternatieve ophoging
Een ander punt is dat dit project is geselecteerd voor het uitvoeren van een duurzaamheidsonderzoek naar het gebruik van alternatieve ophoogmaterialen of -constructies. Samen met de provincie Zuid-Holland wordt een proef opgezet. Ook hier geldt de gemeentelijke voorwaarde, dat de ideeën moeten passen in de bestaande situatie.

De voortgang en de planning is in sterke mate afhankelijk van de uitkomsten van het overleg met de provincie. Zodra we u meer kunnen vertellen over de wijze van inrichting van het pad, dan doen we dat. En het Netwerk Achterwillens zet dat dan op de website: www.achterwillens.eu.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met de assistent-projectleider van het project, Yassin Mokadmi via yassin.mokadmi@gouda.nl.

(dit artikel verscheen eerder in de wijkkrant van februari 2021)

 

1 reactie

 1. M.C. van Niekerk op 19 juli 2021 om 13:14

  Goedemiddag.
  Ik begrijp dat het pad een reconstructie zal ondergaan. Ik wil dan even een paar dingen onder de aandacht brengen.

  De laatste tijd merk ik dat er blijkbaar ook (brede) scooters en bromfietsen toegestaan worden. Met name jeugd van en naar het pannaveld gebruikt geregeld deze gemotoriseerde voertuigen en nog met behoorlijke snelheid ook. Daarbij – en dat is velen een doorn in het oog – mogen honden loslopen. Iemand laat er zelfs een hond spelen met een bal, echt gevaarlijk. Ook poep wordt lang niet altijd opgeruimd.
  Ik weet niet wat mogelijk is, mij lijkt in elk geval een optie om het loslopen van honden voortaan te verbieden. Als alles gehandhaafd blijft, mag het pad wel extra breed worden.
  Een andere optie is: een wandelpad afscheiden en een apart fietspad handhaven. Honden aan de lijn.

  Met vriendelijke groet,

  Mieke van Niekerk

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari