Aschpotpad in 2020 vernieuwd!

Aschpotpad zomer 2018

B&W hebben 17 december 2019 besloten om in 2020 het Aschpotpad als verkeersknelpunt op te lossen. De verbeteringen die in het besluit genoemd worden zijn: verbreding, asfaltering, verlichting en een onverhard voetpad ernaast. Het Aschpotpad is benoemd tot belangrijke schakel in het gemeentelijk fietspadennetwerk. Zowel noord-zuid als oost-west.

Het Aschpotpad stond al genoemd in de Mobiliteitsnota 2020 als te verbeteren fietspad (vanwege de vele klachten in 2018 over de losliggende tegels). Maar omdat de Mobiliteitsnota 2020 gekoppeld was aan het inmiddels uitgestelde Verkeerscirculatieplan (VCP), heeft de gemeenteraad om een besluit van B&W gevraagd over een nota met ‘no regret maatregelen’ die dus ondanks het vertraagde VCP door moeten gaan. Reeds eerder schreven wij op deze site over de problemen rond het Aschpotpad (klik daarvoor hier>>>). De combi van hondenlosloopgebied met fietspad en wandelpad leidt bij asfaltering tot grotere problemen, is onze verwachting. Dit ten gevolge van snelheidsverschillen.

Bewoners die in 2020 ook direct geïnformeerd willen worden over de ontwikkelingen op en rond het Aschpotpad, worden gevraagd zich per e-mail te melden bij netwerkachterwillens@gmail.com.

Hieronder vindt u de tekst uit het besluit van B&W.

Bijlage besluit B&W-Gouda dd 17 december 2019

Maatregellijst verkeersknelpunten

4.26 Aschpotpad: tegelverharding vervangen door asfalt of beton

Toelichting:

In 2019 is onderzocht welke fietspaden opgewaardeerd kunnen worden door vervanging van tegelverharding naar een comfortabele verharding. Daaruit zijn twee fietspaden naar voren gekomen die op korte termijn aangepakt kunnen worden, dit zijn het fietspad Aschpotpad en de fietspaden rondom de spoortunnel. Voor deze fietspaden zijn uitwerkingen gemaakt en kosten ingeschat, op basis daarvan kunnen maatregelen uitgevoerd gaan worden. Enkele andere fietspaden worden in samenhang met een herinrichting aangepakt ihkv verkeerscirculatiemaatregelen. Resultaat: uitvoering.

Participatie:

participatie (informeren) is nodig in de uitvoeringsfase. Bewoners willen, naast verbreding, ook pad van halfverharding naast het fietspad, zo ook verlichting. Nut om dit onderdeel te laten zijn van een fietsnetwerk wordt door bewoners nog niet onderkend

Toelichting kosten:

O.b.v. kostenraming studie fietspaden

Uitvoering:

2020

Kosten:

€ 439.000

1 reactie

  1. […] Bent u benieuwd naar het besluit van B&W op 17 december? Om verder te lezen, klik dan hier>>> […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari