Aschpotpad: asfalt, breder en gedeeltelijk plastic road

Aschpotpad zomer 2018 kapotte tegels

Tot 15 januari 2022 kunnen bewoners reageren op de uitvoeringsplannen voor het Aschpotpad. De bijbehorende tekeningen kunt u hier inzien. Belanghebbenden zijn uitgenodigd hun reacties te geven aan de assistent-projectleider, Nigel Ong (te bereiken via niqel.ong@qouda.nl of telefonisch (0182) 588 444).

Het Aschpotpad loopt evenwijdig aan de wethouder Venteweg, westelijk langs de Slagenbuurt, en is ongeveer 700 meter lang. Het was tot een jaar of tien geleden een fietspad van tegels met een voetpad ernaast, daarna zijn fiets- en voetpad gecombineerd en is de hele zone een losloopplaats voor honden geworden.
Eerder schreven wij al over de plannen om het Aschpotpad op te nemen in de Goudse fietspadenstructuur als Noord-Zuidverbinding in het Verkeerscirculatieplan.
De gemeente laat nu aan de omwonenden in een bewonersbrief deze verbeteringen voor fietsers rond maart 2022 te gaan uitvoeren. Het Aschpotpad ondergaat de volgende aanpassingen:

 • verbreding van 2,40 m naar 3,00 meter
 • over een lengte van 330 meter komt er een versteviging (uitwijkplaats) van 60 centimeter verharding naast het asfaltpad
 • een asfaltdek in plaats van een tegelpad
 • 100 meter krijgt een plastic road

Met deze aanpak beoogt de gemeente zowel het groene karakter van de strook te behouden als ruimte te maken voor gezamenlijk gebruik door voetgangers, hondenuitlaters en fietsers in diverse snelheden. De verkeersborden aan begin en einde van het fietspad gaan gebruikers daarop attenderen.

2 reacties

 1. Theo van Welie op 14 december 2021 om 13:32

  Een noodzakelijke verbetering, en die is altijd welkom.

 2. Cora Boxma op 14 december 2021 om 16:22

  Een onzinnige oplossing, een hondenlosgebied, combineren met een racebaan voor elektrische fietsers, scooters. Handhaving zie je niet. Er spelen kinderen uit de wijk, het.
  Aschpotpad moet ontzien worden. Er lopen twee evenredige veilige fietsroute’s. Molenmeesterslag en Wethouder Venteweg. Een ontmoedigingsbeleid zou meer op zijn plaats zijn.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari

Herinrichting Goudse Houtsingel pas begin 2025

Gemeente geeft antwoord op vragen fietsstraat

Wethouder Oppelaar 18 januari in de wijk

Parkeerdruk Weth. Venteweg hoogste van heel Gouda