“Wij zijn geen vandalen” (uw kinderen?)

picknicktafels worden stevig verankderd Goudse Hout

Eind mei zijn er picknicktafels bij het Eldorado In de Goudse Hout uit de grond getrokken en gezellig bij elkaar gezet. Er hingen geen naambordjes van de daders/feestvierders bij. Je vraagt je dan toch af of deze kinderen trots thuis komen met hun “sterke” verhalen over wat ze vannacht met elkaar hebben gedaan/uitgehaald. Staatsbosbeheer was vandaag, 9 juni, de hele dag bezig de tafels weer terug te plaatsen en van een betere verankering te voorzien (hier een korte clip van de werkzaamheden). Het zou goed zijn als de rekening daarvoor ergens neer gelegd kan worden….

 

Posted in

3 reacties

 1. Nel van Welie op 9 juni 2020 om 20:36

  Heel erg jammer dat dit gebeurt. Wat is er voor stoers aan om dingen die van ons allemaal zijn te vernielen?

 2. rachid op 9 juni 2020 om 21:02

  In een woord asociaal,
  maar het is wel te begrijpen (maar nooit goed te keuren) dat jongeren dat doen, zeker als er alcohol of drugs is gebruikt: het controle mechaniek van een mens is dan zoek, dan komt het dierlijke in de mens naar boven.

  Misschien is het een idee, om een groot bord te plaatsen waar verschillende organisaties vanuit de wijk een programma op kunnen plakken, maar ook een reglement van het gebruik van het Goudse Hout en zeker het onacceptabele gedrag
  en hopelijk zullen de daders geconfronteerd worden met hun daden als ze niet onder invloed zijn en andere gebruikers en oogje in het zeil houden en hopelijk elkaar eerder aanspreken op verkeerd gedrag.

  De speeltuin is een grote aanwinst voor de wijk en moet dat ook blijven

  Met vriendelijke groet,
  Rachid

 3. Josti Meijers op 10 juni 2020 om 08:50

  Ja, het is gebeurd in de nacht van 30 op 31 mei. Zondagochtend kwam ik de picnicktafels hoog boven de grond, tegen tijdens mijn dagelijkse wandelingetje met de hond. Ik heb dit direct gemeld bij de BOA Wim Buis. Met als resultaat het terug plaatsen en verankeren van de tafels deze week. Fijn.

  Niet om het gedrag goed te praten, maar ze waren keurig in rij gezet, mogelijk een krachtoefening nu de fitnessscholen nog dicht zijn. En ook met oog voor ritme en cadans.
  ‘s Nachts hadden wij wel rumoer gehoord (we wonen tegenover de GH) in de Goudse Hout, maar dat was zeker niet alamerend. Het leek er gezellig aan toe te gaan. Ik wil niet zo snel conclusie trekken: Alcohol? Er lagen geen blikjes of flesjes in de buurt. Dus dat is dan wel netjes opgeruimd.

  Tot nu toe valt het vandalisme erg mee in de GH in vergelijking met andere gebieden, heb ik begrepen van Staatsbosbeheer. Wat wel opvalt is dat er veel meer zwerfvuil ligt en meer paardenpoep op de paden ligt. Ook hondenpoep wordt niet altijd van de paden opgeruimd.
  Het is volgens mij verklaarbaar. Nu er veel wordt thuis gewerkt zie je dat het Goudse Hout ontdekt is: veel meer mensen maken gebruik de Goudse Hout als recreatiegebied. Zeker bij mooi weer. En van Eldorado wordt ook intensief gebruik gemaakt door jeugd en ouders.

  Ik vind dat persoonlijk erg gezellig. En volgens mij gaat het er over het algemeen gemoedelijk aan toe en houdt men rekening met elkaar.

  De stichting Vrienden van de Goudse Hout (www.goudsehout.nl) heeft begin dit jaar een notitie overhandigd aan de Groenalliantie, gemeente Gouda en Staatsbosbeheer met voorstellen voor gedragsafspraken voor alle gebruikers van de Goudse Hout. De drie organisaties hebben hierop positief gereageerd. Het zou mooi zijn als daar dan ook invulling aan wordt gegeven.
  Structurele aanpak heeft mijn voorkeur boven aanpak gericht op incidenten. Evenals het breed kijken ipv stimatisere van specifieke gebruikers (jeugd, alcohol, drugs, vandalisme).
  Op de site van de vrienden van de Goudse Hout kun je de notitie terugvinden (https://goudsehout.nl/?s=gebruikers).

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens