Ietsie pietsie veiliger oversteek naar Goudse Hout

Dat kinderen buiten spelen vinden we allemaal belangrijk. Daarvoor zal er eind volgend jaar zelfs een natuurspeelplaats aangelegd zijn in de Goudse Hout. Maar om erheen en veilig weer thuis te komen moet elk kind twee keer de Goudse Houtsingel oversteken! En daar rijdt (bijna) iedereen ongemerkt te hard. De Goudse Houtsingel moet dus (eindelijk eens) duurzaam veilig worden (zie overzichtsfoto voor de nodige maatregelen)!

Een klein begin met die duurzame veiligheid is gemaakt bij De Goudse Manege en de oversteek bij de Achterwillenseweg. Daar zijn opvallende gele palen geplaatst. Die komen nu ook binnenkort bij de oversteek vanuit de Slagenbuurt (zie foto). Ook plaatst de gemeente snelheidsdisplays (zie foto) zodat automobilisten weten of ze te hard rijden. Onderzoek leert dat dat 5 weken werkt en daarna let niemand er meer op. Intussen heeft de gemeente Gouda ook snelheidsverhogende maatregelen genomen: voor en na de kruising met de Goudvlinderstraat is de bocht ingekort met bestrating naast het asfalt en waarschuwingspalen ernaast (zie foto)! Dat vond Gouda nodig omdat daar al een paar keer een auto met te hoge snelheid gekanteld is: en daar investeren we natuurlijk weer wél in een veilige weg voor snelheidsduivels.

Kortom: wij als liefhebbers van de Goudse Hout en de veiligheid van de kinderen in de Slagenbuurt, Middenwillens, Goverwelle en oud-Achterwillens vinden dat de gemeente nu, na 20 jaar, meer moet doen om de Goudse Houtsingel duurzaam veilig te maken.

IMG_7459

Snelheid verhogende maatregel bij Goudvlinderstraat (achterste bordje ligt al om!)

image001

Binnenkort: gele palen bij de oversteek vanuit de Slagenbuurt

IMG_7664

Snelheidsdisplay: werkt 5 weken

Schermafdruk 2018-11-03 16.50.26

Nog veel blanco vakjes te vullen voordat de Goudse Houtsingel duurzaam veilig is

Posted in

4 reacties

 1. Theo op 4 november 2018 om 17:30

  Gerard bedankt!

 2. Martin en Narda Kist op 15 november 2018 om 13:36

  Wij wonen nu sinds een paar maanden in Gouda in een appartement aan de Goudse Houtsingel. Voorheen woonden we o.a. meer dan 40 jaar in Enschede, waar het in principe drukker is dan in Gouda. Het bevalt ons hier prima, vooral de Goudse Hout tegenover ons gebouw is prachtig om er te wandelen en te fietsen. Nu het fietspad in de Achterwillenseweg de afgelopen weken is opgehoogd ziet dat er nu ook super uit. (Als alle fietsers daar nu ook nog eens zorgen voor verlichting op hun fietsen zodat je ze daar als wandelaar op die weg in het donker ziet aankomen, dan hebben we het helemaal voor elkaar! Op dit moment rijdt er MEER DAN DE HELFT zonder licht!)
  Het enige waar we echter niet aan kunnen wennen is de verkeersdrukte op de Goudse Houtsingel. Blijkbaar is dit een belangrijke ontsluitingsweg, maar omdat bijna niemand zich aan de maximum snelheid houdt, is de geluidshinder groter dan we verwacht hadden. Zolang we onze ramen gesloten houden hebben we weinig last, maar omdat we ons hele leven al slapen met open ramen, worden we hier ‘s morgens om 5 uur wakker vanwege het lawaai van het verkeer en is verder slapen met open raam onmogelijk. Is er trouwens indertijd eigenlijk wel geluiddempend asfalt aangebracht?
  Wat ons in dit verband nog het meeste stoort, is dat er langs de hele Goudse Houtsingel geen enkele camera hangt om snelheidsovertreders te filmen. Degenen die zich houden aan de maximum snelheid van 50, zijn per uur op twee handen te tellen. Nu heeft de gemeente ergens wel een snelheid-signaleringsbord geplaatst, maar als je daar gewoon 80 blijft rijden, wat ook nu nog veel automobilisten doen, dan heeft zo’n bord weinig zin. En na verloop van tijd trekt dan niemand zich er nog iets van aan. Ook hebben we al twee keer gezien bij ons aan de overkant, dat iemand een doodgereden eend van de weg haalde. Ja, als je daar 80 of harder rijdt dan heb je vermoedelijk geen mogelijkheid meer om tijdig te remmen! Wij lazen, dat u ook een voorstander bent van het aanbrengen van verkeersdrempels. Wij steunen dat van harte omdat daardoor de snelheid op de weg zal worden ingedamd. De vraag is alleen of daardoor de geluidsoverlast door remmen en weer gasgeven niet juist weer toeneemt. Maar dat kunnen we niet beoordelen.
  Mocht u meer steun wensen van de bewoners langs de Goudse Houtsingel voor uw poging het verkeersoverlastprobleem langs die weg te helpen oplossen, dan zijn wij graag bereid om de bewoners van appartementen en huizen aan dat deel van de Achterwillenseweg te benaderen en te vragen of zij er aan willen meewerken om als bewonerscollectief meer druk te kunnen uitoefenen op de Gemeente Gouda om de situatie te verbeteren.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Veel kritiek op plan fietsstraat Achterwillenseweg

‘Buurt aan Zet’ van start

Clean up uitgesteld tot 2 december 2023

Wijk raakt school kwijt: Vindingrijk sluit deuren

Lampionoptocht 2023: nat maar geslaagd

13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

Oud Achterwillens stijgt 30 centimeter

Koop nu je kaartje voor de lampionoptocht

Buurttuin Gloriantplantsoen wint Groenprijs

Wijkmagazine ook online te lezen