Achterwillens into apps en Veiligheid

 Organiseren van veiligheid in de wijk lijkt zo  

  

 simpel: kies een app en gaan! Het Netwerk Achterwillens schreef in de wijkkrant van januari 2016 dat de app veiligebuurt.nl een goed middel zou zijn om in de wijk zowel verdachte/onveilige situaties met elkaar te delen als ook andere boodschappen van belang voor de wijk. Deze app kent daarvoor verschillende chat-groepen. Omdat de gemeente Gouda zulke apps stimuleert zijn in overleg tussen gemeente en Netwerk Achterwillens begin maart de borden daarvoor bij de ingangen van de wijk geplaatst. In de wijk waren al een paar whatsapp groepen op straatniveau actief. In maart zijn ook een aantal beheerders van de whatsapp buurt preventie (zie: wabp.nl) begonnen de wijk boven de Luidensschool te organiseren in subgroepen van 150 woningen. En zij gingen ook actief op zoek naar meer beheerders. Vervolgens begonnen zij ook met de introductie van andere wijkapps.

Tijd om te gaan organiseren!

Op donderdag 31 maart besloten de beheerders van wabp.nl in overleg met het Netwerk Achterwillens om: 1.wabp.nl in principe te gaan gebruiken voor verdachte situaties in de hele wijk; 2. de veiligebuurt.nl app te gebruiken en te ontwikkelen (of uiteindelijk een ander te kiezen) voor andere boodschappen voor en door wijkbewoners; 3. de  meldingen van verdachte en inbraaksituaties door de beheerders van de wabp.nl groepen over te laten zetten tussen de appgroepen (zowel wabp.nl als buurtpreventie.nl) zolang er geen complete wijkdekking is.

Als wijkbewoner kun je dan uiteindelijk kiezen: of alleen verdachte situaties en inbraakmeldingen via wabp.nl of dat én bredere wijkinformatie via (opvolger van?) veiligebuurt.nl. Daarnaast blijken er nog diverse andere communicatiegroepen op het niveau van enkele straten goed te functioneren.

Het Netwerk Achterwillens heeft dan de schakelrol naar preventie binnen de wijk en de gemeente. Het klinkt ingewikkeld maar zo zou het zo maar goed georganiseerd kunnen raken!

Posted in

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

‘Bloeiende’ buurtinitiatieven in Oud Achterwillens

Oproep

10 juli feestje in de Isoldestraat

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne