Het mysterie van de liggende kaasboerin …

kaasboerin 22 april

Voor de tweede keer in een week tijd is ons Gouda750 icoon erbij gaan liggen. Van de eerste keer weten we zeker dat de kaasboerin een handje geholpen is (ja jongens uit oud-Achterwillens, jullie zijn gezien in de nacht van zaterdag op zondag) wat er gisteravond is voorgevallen, weten we niet. Wel dat ze om half één weer liggend is aangetroffen (zie foto).

Nu kunnen we natuurlijk – net als de eerste keer – politie en brandweer optrommelen om haar overeind te zetten, gesteld dat die niks anders te doen hebben. Dan is het wachten op volgende ‘lolbroeken’ die zo nodig moeten bewijzen dat ze 750 kilo beton omver kunnen trekken. In overleg met de coördinator van het project is daarom besloten haar te laten liggen. In afwachting van mogelijke verplaatsing.

Het briefje op haar been, waarin gevraagd wordt het raadsel van haar liggende positie op te lossen, is een ludieke poging van enkele omwonenden om voorbijgangers aan het denken te zetten. Nets meer en niets minder.

Posted in

1 reactie

  1. Sjaak Witteveen op 24 april 2022 om 06:58

    Tsjonge, jonge. Ik vind het knap, dat jullie dit zo laconiek oppakken. Eigenlijk is het natuurlijk diep triest. Kan het beeld niet op de een of andere manier verankerd worden? Is het verder beschadigd?

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Wijkbewoner Dick Verbaan geridderd

Droog weer bij Clean Up Slagenbuurt

Vrijmarkt Koningsdag Middenwillens

10 april: stratenvoetbal Achterwillens 8-12 jaar

Oud Achterwillens ontdaan van zwerfvuil

Jaarvergadering Vereniging Netwerk Achterwillens

“Verdwijnsel” verschijnselt weer…

Curieuze vondsten Clean up Goudse Hout

Huismeesterpost Gloriantplantsoen

Gemeente gaat 32 bomen kappen in Oud Achterwillens