Teken petitie behoud bomen Gloriantplantsoen

Gloriantplantsoen bedrreigde boomAl meer dan 300 handtekeningen staan er onder de petitie, die een groep bewoners van het Gloriantplantsoen is gestart voor het behoud van zes bomen. Die wil de gemeente kappen, omdat ze een voorgenomen ophoging van de straat niet zullen overleven. De kapaanvraag ligt sinds 5 augustus bij de OmgevingsDienst Midden-Holland (ODMH) en zal naar verwachting binnen acht weken worden toegekend. Onder aanvoering van bewoonster Manon Bossard is op petities.nl een petitie gestart om de bomen te behouden en hij kan nog steeds getekend worden.

Bossard woont drie hoog met zicht op drie enorme platanen die omgehakt moeten worden. De gemeente gaat de straat ophogen, vanwege de voortdurende wateroverlast voor verzakking van de buurt. Dat zouden de zes bomen niet overleven, aldus de gemeente. Maar volgens Manon zijn er ook andere methodes. “Vier mensen uit ‘t bomenwerkveld hebben hun mening gegeven: de bomen zijn te sparen. Soms goedkoper! Alles is tot dusver aan de kant geschoven.”

Treevision
“De gemeente Gouda huurt Treevision in… Daar wordt standaard de – mijns inziens- retorische vraag neergelegd ‘Gaan bomen de ophoging, een halve meter grond erop, overleven?’ Het antwoord: de bomen zullen de ophoging niet overleven… Maar de verkeerde vraag wordt gesteld, het is politiek correct indekken.”

 

Dat de gemeente belooft bomen terug te planten, trekt Manon niet over de streep “Onze bomen maken het verschil tussen redelijk prettig wonen en straks alleen maar troosteloos aftands beton zien. Want de paar ‘sprietjes’ die extra worden gepland, zal ik op driehoog niet zien vanuit m’n raam.” Het duurt jaren voordat er weer een echte boom staat.

Inmiddels heeft de raad zich ook al (tevergeefs) over de het probleem gebogen. Manon is al een stap verder: die zou graag met een stedenbouwkundige een plan maken om onder de bomen een speelplaats te maken: die er nu is in de wijk, ligt in de volle zon. Liefst voor 8 september, want dan heeft ze een ontmoeting met de wethouder en de projectleider van het ophogingsplan.

En de petitie kan nog steeds getekend worden.

Posted in

2 reacties

  1. claire boissevain op 19 augustus 2020 om 07:45

    Dit is een hele goede en haalbare actie .
    Er is nu extra behoefte aan veel natuurlijke schaduw en heel speelplek onder die bomen juich ik van harte toe , lekker veilig en dichtbij daar is veel behoefte aan . succes .
    claire

  2. […] zes gezonde bomen aan het Gloriantplantsoen, die volgens de gemeente een ophoging niet zouden overleven, mogen worden gekapt. Dat heeft de […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari