Samen aan het werk in de Goudse Hout

Maaiers Mina en Thijs lezen de instructie

Een prachtige middag met prachtige samenwerking. Nu de lock down versoepeld is, mogen vrijwilligers voor Staatsbosbeheer (SBB) weer meer buiten doen. De Groene Motor sponsorde vorig najaar een accubosmaaier voor de werkgroep natuurwaarden in de Goudse Hout. Zes vrijwilligers gingen dan ook dinsdag 7 juli een paar uren ridderzuring maaien en steken voor SBB op idylle1. Die ligt in de Goudse Hout pal ten oosten naast het ontmoetingsplein.

De ridderzuring is een sterke concurrent voor veel andere kruiden. Daarom is ongeveer 500 m2 ontdaan van deze dominante groeier. Dat was ook al in het voorjaar gedaan.

Het grootste deel van het aaneengesloten plantendek ridderzuring is verwijderd door te maaien met de machine van de Heemtuin (waarvoor dank aan Sjaak). Een kleiner deel is met wortel en al uitgestoken (met dank aan Mina, Lourien en Thijs). De resterende alleenstaanden zijn met de accu bosmaaier verwijderd. Tenslotte hebben we met zijn allen, ook Claire en Gerard, met tuinharken, rijven en kruiwagens van de Smultuin alle ridderzuring bijgelegd op de composthoop in het bosje aan de overzijde.

Iemkje en Hans Hoogers maakten foto’s. Een mooie samenwerking in de natuurwaarden werkgroep! Daarin werken samen het IVN, de KNNV, de Heemtuin Goudse Hout, de Vrienden Goudse Hout, het Netwerk Achterwillens met Staatsbosbeheerder Kees Kool!

Wilt u ook meedoen of op de hoogte blijven van de werkgroep natuurwaarden Goudse Hout? Stuur dan een e-mail naar groen@achterwillens.eu.

3 reacties

 1. Aloys Jansen op 12 juli 2020 om 17:25

  Prima samenwerking!

 2. Sjaak Witteveen op 12 juli 2020 om 19:42

  Was leuk en gezellig om te doen. Catering ook prima verzorgd.

 3. claire boissevain op 20 juli 2020 om 15:05

  Dit was een heel effectieve en gezellige & zonnige middag, nu eindeljjk vrijwilligers weer wat mogen doen van SBB. Bij navraag bleek dat de strenge coronaregeltoepassing gold voor alle natuurgebieden van SBB. Als semi-overheidsbedrijf durfde men geen uitzonderingen te maken .
  Het blijkt dat gemaaide ridderzuring heel snel weer omhoog komt, maar is dan makkelijker uit te steken met wortel en al , die maak je niet zo snel een “kopje kleiner”

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari