Nationale zaadlozings-marathon in de Goudse Hout

Op donderdag 11 april komt de fietsende reporter van het team “de Staat van Stasse” (NPO radio2) om 19.00 uur naar de Goudse Hout (Kale Jonkerpad). De locatie is rechtdoor voorbij de Smultuin (zie kaartje)

Daar spreekt hij Mirte Kerklaan (bewoner Slagenbuurt) live in de uitzending. Samen met de aanwezige belangstellenden zullen zij daar zaadbommen droppen. Op die dag staan alle uitzendingen van NPO radio 2 namelijk in het teken van de actie Red de Bij: de 2eNationale zaadlozings-marathon.

De cirkel linksonder is de Smultuin; de locaties voor de zaadbommen zijn donkergroen met stippen

Met deze exhibitionistische titel roept radio NPO2 in heel Nederland, voor het tweede jaar, vrijwilligers op om zaadbommen te leggen. Dat moet ervoor zorgen dat er dit voorjaar genoeg bloemen (nectar en stuifmeel) voor bijen bloeien. Zodat er een einde komt aan het al maar dalende aantal bijen.

In Gouda heeft Mirte Kerklaan de Goudse Hout aangemeld voor deze actie. Mirte zie je op de bijgevoegde foto in actie langs de Goudse Houtsingel tijdens de Goudaschoontop van afgelopen 23 maart.

Het initiatief van Mirte krijgt donderdag rond 19.00 uur landelijk aandacht omdat de fietsende reporter Bob samen met Mirte, en alle andere aanwezigen, zaadbommen gaat droppen in de Goudse Hout aan het Kale Jonkerpad.

Dit initiatief van Mirte grijpt mooi vooruit op het Idylleproject. Staatsbosbeheer (beheerder van de Goudse Hout namens de Groenalliantie) bereidt samen met de Vrienden van de Goudse Hout een structurele verbetering van de Goudse Hout voor insecten voor. Samen met IVN, KNNV, de Goudse Heemtuin en de Vlinderstichting zoeken we naar plekken en middelen om zo’n Idylle project komend

jaar in de Goudse Hout te verwezenlijken.

 

Daarvoor is de inzet van vrijwilligers een belangrijke voorwaarde. Op deze wijze gaan bewoners van Gouda, met Staatsbosbeheer en de Vrienden van de Goudse Hout, actief bijdragen aan de bijvriendelijke gemeente die Gouda wil zijn en binnenkort officieel ook is.

Voor nadere informatie over het gewenste Idylle-project in de Goudse Hout kunt u contact meer lezen op: http://idylle.vlinderstichting.nl

Posted in

1 reactie

  1. hollandsegerda op 11 april 2019 om 18:32

    Het was kort, maar krachtig en klonk hartstikke leuk op de radio.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Veel kritiek op plan fietsstraat Achterwillenseweg

‘Buurt aan Zet’ van start

Clean up uitgesteld tot 2 december 2023

Wijk raakt school kwijt: Vindingrijk sluit deuren

Lampionoptocht 2023: nat maar geslaagd

13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

Oud Achterwillens stijgt 30 centimeter

Koop nu je kaartje voor de lampionoptocht

Buurttuin Gloriantplantsoen wint Groenprijs

Wijkmagazine ook online te lezen