Lentefair Goudse Hout: vier het voorjaar in het Groen

Op 22 april van 11.00 – 16.00 uur organiseren de Goudse Manege, de Herdershondenvereniging en het Bewoners Netwerk Achterwillens samen met ruim 30 andere organisaties Lentefair Goudse Hout. In deze aflevering leest u van 5 organisaties wat daar te beleven is op die dag (afbeelding uitvergroten).

Vier het Voorjaar in het GroenLogoosdeelnemersoverzicht

De natuur verkennen met alle vijf je zintuigen: door kijken, luisteren, aanraken, proeven en doen. Dat kan op 22 april. Vijf belangrijke partners die in de Goudse Hout wonen/werken geven u die dag een unieke kans. Van 11.00 – 16.00 uur op zondag 22 april.

Op de Goudse Manege geven die dag (naast 27 anderen) de volgende ‘groene clubs’ acte de présence:

  • Heemtuin Goudse Hout
  • Volkstuin Nieuw Leven
  • IVN IJssel en Gouwe
  • Staatsbosbeheer
  • Vrienden van de Goudse Hout

Maar, je kan ook met hen op pad in de Goudse Hout!

Nieuw LevenVolkstuinvereniging Nieuw Leven verzorgt op het terrein een stekjesmarkt. Hier kun je tegen een geringe vergoeding plantjes kopen. Het aanbod van plantjes is divers: van groente- tot bloemenplantjes. Verder heeft een aantal tuinleden hun tuin opengesteld voor publiek, dus loop daar gerust langs. De open tuinen zijn herkenbaar aan bordjes die her en der langs de paden staan. De tuiniers vinden het leuk je iets te vertellen over hun tuin.

Op het volkstuinencomplex zijn toiletten aanwezig. Ook kun je -tegen een kleine vergoeding- in het verenigingsgebouw genieten van koffie met lekkers.

Het IVN IJssel en Gouwe heeft een uitgebreid programma. In de kraam op de Goudse Manege zijn boeken en zoekkaarten te koop.IVN-IJssel-en-Gouwe-logo

Om 11.30 uur start op het vertrekpunt van de Goudse Manege de excursie eetbare planten. Marjan van Alphen (IVN IJssel en Gouwe) maakt je wegwijs in wat de Goudse Hout aan eetbaars te bieden heeft. PlaagdierboekWat ook heel leuk is: van 12.00 tot 12.30 uur signeert Suze Peters (foto) bij de kraam haar nieuwe “Plaagdierboek”!

Suze Peters

Wil je zelf lekker brandnetelsoep leren maken, dan kan dat rond 12.00 uur bij de Smultuin Goudse Hout; de kokkin van de dag, Claire Boissevain (Vrienden van de Goudse Hout), laat je een lekkere brandnetelsoep koken en proeven.VriendenGoudseHot

kikker onderstebovenVoor de kinderen (met (groot)ouders) is er van 13.00-15.00 uur “scharrelkids kikkerdril” van het IVN Ijssel en Gouwe. Zij gaan op zoek naar welke padden en kikkers al uit de winterslaap ontwaakt zijn.

Je moet kiezen, want ook om 13:00 uur start de Heemtuinvoorjaarsexcursie op de Heemtuin Goudse Hout.
De stinsenflora springt er in dit jaargetijde uit. voorjaarheemtuin1
Wil je weten wat dat is? De heemtuinders leggen het graag aan je uit! Ook de vogels zijn volop aan het broeden. We gaan ze zeker horen en waarschijnlijk ook wel zien! Je wordt rondgeleid door Hans Schaap (foto) en/of Sjaak Witteveen.Hans Schaap

SBBTenslotte willen we hier melden dat ook Staatsbosbeheer met veel informatie en een eigen promotie-wagen aanwezig is. Je kunt uitvoerig toelichting krijgen over de historie, onderhoud en de toekomstige plannen van het gebied.

Want, het is namelijk de bedoeling, dat de Goudse Hout zó veranderd wordt, dat dit heerlijke groengebied voor nóg meer grote en kleine bezoekers de moeite waard is.

Voor de fotowedstrijd kunt u tot en met 15 april foto’s inzenden van dit gebied. Voor de spelregels: https://goudsehout.nl/2018/02/14/kiek-de-goudse-hout-en-win/

# # # # # # # # # #

Dit is aflevering 1 in de serie “Vier het Voorjaar” over de lentefair Goudse Hout.

Er zijn in totaal 5 afleveringen. Wekelijks verschijnen die op de sociale media van ruim 30 organisaties die zich presenteren op de Lentefair Goudse Hout.

De vijf afleveringen zijn:

  1. Vier het Voorjaar in het Groen
  2. Vier het Voorjaar en Kom in beweging
  3. Vier het Voorjaar met de Dieren
  4. Vier het Voorjaar en Maak er Iets Moois van
  5. Vier het voorjaar in Goede Gezondheid

Vanaf 1 april 2018 is een overzicht beschikbaar van de workshops, excursies, andere activiteiten door de deelnemende organisaties op die dag.

Voor een overzicht van alle informatie: www.goudsehout.nl/lentefair

Locatie: Goudse Manege, Goudse Houtsingel 101, 2805 HL Gouda

Datum: 22 april 2018 van 11.00 – 16.00 uur

Posted in

Laat een reactie achter





Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens