Eerste bomen gevallen in Goudse Hout …

Vandaag, 21 februari begonnen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het ‘Speeleiland’ en het ‘Ontmoetingsplein’. Bestaande bomen en struikgewas worden verwijderd, op de plek rechtdoor voorbij de Smultuin aan het Kale Jonkerpad. Doel is om het terrein een meer open karakter te geven met vergezichten over de plas. De start is nu, vlak voordat het broedseizoen start. De grondwerkzaamheden starten in april of mei. De opening zal ergens in de zomer van 2019 plaats vinden.

Op 20 februari lichtten Staatsbosbeheer en Verboon-Maasland de aanpak voor 2019 toe. Zo’n 20-25 belangstellenden (slechts!) kregen de definitieve tekeningen van de Natuurspeelplaats te zien. Op bijgevoegde foto van de plattegrond ligt de Smultuin net buiten de hoek linksonder. Te zien is dat op de huidige ‘ganzenweide’ een L-vormige verhoging van 1 meter wordt gemaakt. Daarop komen een zestal picknick tafels voor bezoekers met overzicht naar de speelfaciliteiten. Ook is er een toegang te zien voor rolstoelen naar een zevende picknicktafel. In de hoek vlakbij de Smultuin komt het parkoers met de fitheids oefeningen. Vanaf mei 2019 zal de bodem geschikt zijn voor de grondwerkzaamheden voor de Natuurspeelplaats en voor de aanleg van het entreegebied. Op de tekening is ook nog het strand te zien aan de rand van de plas (geel gekleurd).

Posted in

1 reactie

  1. […] voorbij de Smultuin) is voor aanvang van het broedseizoen veel hout gekapt om de aanleg van het trimparkoers, het speeleiland en de nieuwe entree mogelijk te maken. In 2019 gaat op diverse plaatsen de schop in de grond van de […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari

Herinrichting Goudse Houtsingel pas begin 2025

Gemeente geeft antwoord op vragen fietsstraat

Wethouder Oppelaar 18 januari in de wijk

Parkeerdruk Weth. Venteweg hoogste van heel Gouda