Eerste bomen gevallen in Goudse Hout …

Vandaag, 21 februari begonnen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het ‘Speeleiland’ en het ‘Ontmoetingsplein’. Bestaande bomen en struikgewas worden verwijderd, op de plek rechtdoor voorbij de Smultuin aan het Kale Jonkerpad. Doel is om het terrein een meer open karakter te geven met vergezichten over de plas. De start is nu, vlak voordat het broedseizoen start. De grondwerkzaamheden starten in april of mei. De opening zal ergens in de zomer van 2019 plaats vinden.

Op 20 februari lichtten Staatsbosbeheer en Verboon-Maasland de aanpak voor 2019 toe. Zo’n 20-25 belangstellenden (slechts!) kregen de definitieve tekeningen van de Natuurspeelplaats te zien. Op bijgevoegde foto van de plattegrond ligt de Smultuin net buiten de hoek linksonder. Te zien is dat op de huidige ‘ganzenweide’ een L-vormige verhoging van 1 meter wordt gemaakt. Daarop komen een zestal picknick tafels voor bezoekers met overzicht naar de speelfaciliteiten. Ook is er een toegang te zien voor rolstoelen naar een zevende picknicktafel. In de hoek vlakbij de Smultuin komt het parkoers met de fitheids oefeningen. Vanaf mei 2019 zal de bodem geschikt zijn voor de grondwerkzaamheden voor de Natuurspeelplaats en voor de aanleg van het entreegebied. Op de tekening is ook nog het strand te zien aan de rand van de plas (geel gekleurd).

Posted in

1 reactie

  1. […] voorbij de Smultuin) is voor aanvang van het broedseizoen veel hout gekapt om de aanleg van het trimparkoers, het speeleiland en de nieuwe entree mogelijk te maken. In 2019 gaat op diverse plaatsen de schop in de grond van de […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

‘Bloeiende’ buurtinitiatieven in Oud Achterwillens

Oproep

10 juli feestje in de Isoldestraat

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne