Stelling 2b Verkiezingsdebat Achterwillens

Huftergedrag is soms alleen ergerlijk, geeft vaak overlast en is té vaak crimineel. Ik stem op een partij die een coalitie vormt waarin de verschillende sociale bubbels van gemeentelijke diensten, politie en bewoners aangezet worden tot een veel effectievere samenwerking dan tot nu toe vertoond.

Om problemen en ergernissen in de wijk effectief te kunnen aanpakken is veel betere samenwerking tussen gemeenteraad, de wijkbewoners en uitvoerende diensten nodig. Te hard rijden door de eigen wijk, overlast en treiteren door hangjongeren, inbreken, dealen in de wijk vragen om een intensievere samenwerking van meer bewoners met elkaar en met politie, jeugdwerk en gemeente in samenhang. Zeggen dat ‘dealen niet bewezen is’ omdat er nog niemand is aangehouden, helpt niet meer. Ook sluiproutes moeten verkeerstechnisch beter aangepakt (bv ontwijken stoplicht Zwarteweg via Tristan-/Isoldsestraat). Hetzelfde geldt voor de 10-15 lange vrachtwagens die dagelijks tegen de regels in over de Dijkgaafslag en de Molenmeesterslag hun weg terugzoeken naar de Goudse Houtsingel: de bebording is niet sturend.

In het verkiezingsdebat wordt deelnemers gevraagd hun oplossing te geven voor een samenhangende aanpak van huftergedrag in allerlei vormen binnen de gemeente Gouda.img_5377

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Veel kritiek op plan fietsstraat Achterwillenseweg

‘Buurt aan Zet’ van start

Clean up uitgesteld tot 2 december 2023

Wijk raakt school kwijt: Vindingrijk sluit deuren

Lampionoptocht 2023: nat maar geslaagd

13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

Oud Achterwillens stijgt 30 centimeter

Koop nu je kaartje voor de lampionoptocht

Buurttuin Gloriantplantsoen wint Groenprijs

Wijkmagazine ook online te lezen