Stelling 2a Verkiezingsdebat Achterwillens

Om het oversteken van de Goudse Houtsingel veiliger te maken, zijn er eind 2018 vijf veilige oversteekplaatsen voor fietsers/voetgangers; dus met verkeersdrempels, aangepaste bebording en belijningimg_5377

De oversteekplaatsen naar de Goudse Hout zijn niet veilig. Het wegbeeld voor auto’s vraagt om harder te rijden dan 50 km/u. Dit gedeelte van de Goudse ontsluitingsweg heeft ondermaatse snelheid regulerende maatregelen voor auto’s ten opzichte van de rest van deze uitvalsweg door Bloemendaal en Goverwelle. De snelheidsmetingen zijn fake geweest door elkaar waarschuwende automobilisten en het tot nu toe verkochte beleid ‘eerst dodelijke ongelukken voor we ingrijpen’ is cynisch.

In stelling 2 vragen we kandidaat raadsleden wat zij gaan doen in het coalitieakkoord om de (tot nu toe vaak falende) gezamenlijke aanpak van wijkproblemen met B&W, ambtenaren en bewoners sterk te verbeteren. We doen dit met een stelling bij een paar problemen.

 

2 reacties

 1. hannekehulst op 11 maart 2018 om 10:21

  Persoonlijk vind ik dit een vreemd voorbeeld.

  Het is volgens mij een heel overzichtelijk kruispunt, als voetganger zie je de auto’s van verre aankomen, er zit een middenberm zodat je in alle rust kunt bekijken of de andere weghelft ook veilige is. Voetgangers hebben daar geen voorrang dus moeten gewoon even wachten. Als je toch al even gaat ontspannen in de goudse hout kan een rustmoment op de middenberm er nog wel even bij.

  Een paar 100 meter verderop bij de manege is een veel onoverzichtelijker oversteekpunt waar dagelijks vele kinderen oversteken om hun sport/hobby uit te oefenen.

  Net na een bocht, om over te steken sta je tussen de bomen, automobilisten verwachten je daar niet.

  Blijkbaar heeft de manege aanspreekpunten bij de gemeente wel gevonden en is er naar een oplossing gezocht, want sinds een paar maanden staan er extra reflecterende palen om automobilisten extra alert te maken. Of het de ideale oplossing is ik weet het niet.

  Ook de kruising van de achterwillenseweg met de goudvlinderstraat is ook een stuk gevaarlijker, daar worden fietsers en scooters daadwerkelijk van de sokken gereden.

  Succes met de overige stellingen, kan geen kwaad om ook es naar de positieve punten te kijken en constructief te zijn ipv alleen maar zeiken.

  • netwerkachterwillens op 11 maart 2018 om 10:24

   Inderdaad heel persoonlijk en bijzonder om wat anderen aangeven als gezeik te betitelen (maar dat is ook persoonlijk????). Kom gerust met een positief voorbeeld van een stelling voor het verkiezingsdebat????

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

‘Bloeiende’ buurtinitiatieven in Oud Achterwillens

Oproep

10 juli feestje in de Isoldestraat

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne