Magneetbordsessies oud-Achterwillens

Schermafbeelding 2022-03-17 om 10.27.57

Ter voorbereiding op de herinrichting van oud-Achterwillens, vinden er binnenkort portiekgesprekken plaats met bewoners aan het Halewijnplein (22 maart), het Reinaertplein (23 maart) en de Merlijnstraat (24 maart). Telkens tussen 16.00 en 18.45 uur. De gemeente Gouda, WoonPartners en het Netwerk Achterwillens slaan dan de handen ineen om met bewoners hun wensen en de gemeentelijke mogelijkheden voor de herinrichting bij elkaar te brengen. Dan kunnen bewoners namelijk hun inbreng geven op het ontwikkelde voorstel voor herinrichting (zie tekening hierna).

Bewoners van de portiekwoningen zijn welkom om in hun hal met beschikbare magneten te schuiven. De magneten hebben afbeeldingen van fietsparkeer-, autoparkeer- en afvalinzamelvoorzieningen. Deze harde voorzieningen kunnen qua locatie  in de buurt geschoven worden op het magneetbord. Ook wensen voor plaatsen van bankjes en groeninrichting worden meegenomen. Een belangrijke vraag aan bewoners is wat er nodig is om de voorzieningen gezamenlijk goed te gaan gebruiken. Meer sociale samenhang is nadrukkelijk de wens van de organiserende partijen. De magneetbordsessies zullen de basisopzet voor de herinrichting (zie tekening) nog flink kunnen aanpassen. Met name het oplossen van de parkeerdruk in Oud-Achterwillens vergt aparte aandacht. De portiekbijeenkomsten zijn nu eerst op het Halewijnplein (rond de 2 op het kaartje), het Reinaertplein (rond de 1 op het kaartje) en de Merlijnstraat (rond de 3 op het kaartje) . Dit zijn de drie eerste delen van de buurt die worden opgeknapt. In april is er een grotere bijeenkomst in de buurt. Daar staan de modernisering  van het buurtgebouw van de Bühne en het er naast liggende plein op de agenda. Dat is allemaal nodig om uiterlijk in 2023 de herinrichting van oud-Achterwillens te realiseren met en voor de buurt. Ook start dan de aanpak om alle voorzieningen (groen, parkeren, afval) goed te gaan gebruiken met elkaar. Wilt u contact met betrokken buurtbewoners? Stuur dan een e0-mail naar herinrichting@achterwillens.eu. Esther, Maartje en Marcel kunnen u meer vertellen over de aanpak.

1 reactie

  1. E.G.P. Wijker op 20 maart 2022 om 09:55

    Geweldig dat er inspraak is, maar waarom (weer) die ambtelijke vergezochte prietpraatbegrippen: “portiekgesprekken” en “magneetbordsessies”? Doe maar gewoon en niets mis met Jip en Janneke.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari