Het Gouda 750-feest is begonnen

vlaggen begin Achterwillenseweg

Esther van Pomeren met de koning

Het Gouda 750-feest is 12 april van start gegaan met een bezoek van Koning Willem-Alexander. Die opende de dubbelexpositie ‘Beleef het wonder van Gouda‘ in de Sint Janskerk. Vanaf 14 april zijn daar de altaarstukken (uit museum Gouda) te bewonderen, terwijl de canons, tekeningen van de Goudse glazen, te zien zijn in de kapel van Museum Gouda. De koning liep na afloop van de opening een rondje over de Markt, langs de 50 kleurige kaasboerinnen. Begeleid door onze wijkgenote Esther van Pomeren, die het Goudse iconen-project leidde.

Wijkgenoot Nizar Al Hattab van het Gloriantplantsoen versierde dit kaasmeisje

Deze veelkleurige replica’s van de kaasboerin op de Nieuwe Markt, zijn versierd door allerlei kunstenaars, verenigingen en bewonersgroepen. Wijkgenoot Nizar Al Hattab van het Gloriantplantsoen was een van hen. Hij kwam twee jaar geleden met zijn gezin naar Gouda, op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Zijn beeld weerspiegelt zijn afkomst. Die motieven zijn goed te zien in het portret dat RTV Gouwestad onlangs van hem uitzond:
https://www.youtube.com/watch?v=WfhSbCNo48k

De kaasboerinnen worden vanaf 15 april verdeeld over de wijken. Helaas niet het schitterende beeld van Nizar, dat krijgt een ereplaats op de ster vóór het Stadhuis. Mooie reclame voor zijn expositie, die 20 april in de Garenspinnerij van start gaat. Van de verkochte werken doneert hij de helft aan Oekraïne. Hij weet als geen ander hoe het is om je land te moeten ontvluchten.

Dit kaasmeisje komt bij de Kwartslag in Achterwillens te staan; het is versierd door Ad Astra, de tennis- en padelvereniging

Achterwillens krijgt het geel-groene kunstwerk van tennis- en padelvereniging Ad Astra, ter hoogte van de Kwartslag. Daar blijft het tot het eind van het feest staan (17 september).

Zaterdag werd de wijk al feestelijk versierd: Aan het begin van de Achterwillenseweg verschenen rood-witte Goudse vlaggen, een Gouda-750-project. Die zijn door een deel van de Lief en leedstraat Achterwillens in elkaar gezet.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Wijkbewoner Dick Verbaan geridderd

Droog weer bij Clean Up Slagenbuurt

Vrijmarkt Koningsdag Middenwillens

10 april: stratenvoetbal Achterwillens 8-12 jaar

Oud Achterwillens ontdaan van zwerfvuil

Jaarvergadering Vereniging Netwerk Achterwillens

“Verdwijnsel” verschijnselt weer…

Curieuze vondsten Clean up Goudse Hout

Huismeesterpost Gloriantplantsoen

Gemeente gaat 32 bomen kappen in Oud Achterwillens