Gloriantplantsoenbewoners: hoe lang nog in de problemen?

e535e028-1e91-4753-83ef-111899a70aa4

Zaterdagavond 2 april verzamelden zich zo’n 15 bewoners van het Gloriantplantsoen in de Bühne. Zij reageerden op de oproep van een paar bewoners met klachten over ventilatie en (nog steeds) schimmel om te bespreken of en wat zij gezamenlijk gaan ondernemen richting Mozaïek Wonen. En aan het einde van de avond besloten ze dat gezamenlijk te gaan doen richting wethouder en directeur Mozaïek Wonen.

Enige jaren geleden waren er vocht- en schimmelproblemen in de flats. De woningbouwcorporatie heeft toen de ventilatie gemoderniseerd. Maar nu, een paar jaar later, blijkt dat dit ventilatiesysteem niet overal is aangepast op de woningen. Voor sommige woningen staat het systeem te hard afgesteld waardoor zowel ‘s zomers als ‘s winters de buitentemperatuur naar binnen wordt gehaald (dat was niet zo met het oude systeem). Ook had twee derde van de aanwezigen bewoners nog last van schimmel (vooral in bad- en slaapkamer), hoewel het nieuwe ventilatiesysteem juist om die reden was geplaatst. Dat is nu ook het argument, naar bewoners die deze schimmelvorming melden, om klachten af te handelen.

De helft van de aanwezigen gaf aan zich dan ook niet serieus genomen te voelen door Mozaïek Wonen bij het melden van klachten. Praktische zaken worden vaak wel netjes opgelost. Maar de ingewikkelde zaken als kromme, tochtende deuren, schimmel achter de radiator en slecht ingestelde radiatoren niet. De lokale SP was door bewoners gevraagd om hen te ondersteunen deze avond. Desgevraagd waren de meeste aanwezigen wel tevreden met waar ze woonden, maar minder met de kwaliteit en de prijs die ze daarvoor betalen. Uiteindelijk waren er vijf bewoners die de krachten voor de andere bewoners  gaan bundelen om de verantwoordelijke wethouder en de directeur Mozaïek Wonen in beweging te krijgen.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Maak een vroege start op Hemelvaartsdag: Dauwtrappen Reeuwijkse plassen

Volgende stap herinrichting Oud-Achterwillens

Gouda Bruist in Achterwillens

Oproep: voorlezers gezocht in Bühne

Gracht rond Eldorado gaat dicht op 9 mei ‘22

Het mysterie van de liggende kaasboerin …

Koningsdag Middenwillens met kleedjes

Clean up komt er weer aan

Het Gouda 750-feest is begonnen

Feestvlaggen kleuren de wijk