Gloriantplantsoen: “wens in vervulling”

Deel van muurschildering 3

Op 10 december ’19 is het resultaat onthuld van een gemeentebreed samenwerkingsproject met het Gloriantplantsoen. Bij de vernieuwde speelplaats zijn muurschilderingen gemaakt met de kinderen van deze straat. Wat zijn dit voor buurtprojecten en hoe krijgen ze een vervolg?

Een korte video-impressie van de onthulling: klik hier>>>

Mozaiek Wonen werkte in dit project samen met de politie, de gemeente Gouda, Stichting Jong en het sociaal team Gouda. De SP heeft zich al eerder sterker gemaakt voor het Gloriantplantsoen en de kwaliteit van huisvesting en woonmilieu daar. Vanwege de kleinschaligheid en het gegeven dat de gemeente nooit samen met een politieke partij projecten uitvoert, is de SP maar is ook het Netwerk Achterwillens niet bij het project betrokken.

Het thema van het project “Wens in vervulling” zoekt naar de wensen van bewoners die waargemaakt kunnen worden. Zo hangt er nu, ter vergroting van de gezelligheid, een verlichte kerstster in de portiek van elke flat. Ook wilden de kinderen een modernere speelplaats, die ook gerealiseerd is. Samen met een aantal kinderen heeft stichting Jong muurschilderingen vlakbij de speelplaats op de flat gerealiseerd.

De continu茂teit van aandacht voor huisvesting- en woonmilieu vraagtukken is gegarandeerd via de continue aandacht voor de huismeester van Mozaiek Wonen. Hij/zij doet dit in samenwerking met Sandra die voor de gemeente Gouda projecten in buurten doet. Het Netwerk schreef eerder hier over Sandra,e toen nog werkzaam voor WoonPartners. Het Netwerk Achterwillens hoopt dat de genoemde samenwerkingspartijen hebben geleerd van het ‘pimp my hood’-project rond de Tristanstraat. Daarover leest u hier meer. Het resultaat van ook dit project is mooi, maar wat is het programma?

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Wijkmagazine ook online te lezen

2 september hooidag op de Heemtuin

Bak jij mee op burendag? Meld je aan v贸贸r 1 september

Opruiming weggeefwinkel op 19 augustus

Wijkbewoner Dick Verbaan geridderd

Droog weer bij Clean Up Slagenbuurt

Vrijmarkt Koningsdag Middenwillens

10 april: stratenvoetbal Achterwillens 8-12 jaar

Oud Achterwillens ontdaan van zwerfvuil

Jaarvergadering Vereniging Netwerk Achterwillens