Gloriantplantsoen: “wens in vervulling”

Deel van muurschildering 3

Op 10 december ’19 is het resultaat onthuld van een gemeentebreed samenwerkingsproject met het Gloriantplantsoen. Bij de vernieuwde speelplaats zijn muurschilderingen gemaakt met de kinderen van deze straat. Wat zijn dit voor buurtprojecten en hoe krijgen ze een vervolg?

Een korte video-impressie van de onthulling: klik hier>>>

Mozaiek Wonen werkte in dit project samen met de politie, de gemeente Gouda, Stichting Jong en het sociaal team Gouda. De SP heeft zich al eerder sterker gemaakt voor het Gloriantplantsoen en de kwaliteit van huisvesting en woonmilieu daar. Vanwege de kleinschaligheid en het gegeven dat de gemeente nooit samen met een politieke partij projecten uitvoert, is de SP maar is ook het Netwerk Achterwillens niet bij het project betrokken.

Het thema van het project “Wens in vervulling” zoekt naar de wensen van bewoners die waargemaakt kunnen worden. Zo hangt er nu, ter vergroting van de gezelligheid, een verlichte kerstster in de portiek van elke flat. Ook wilden de kinderen een modernere speelplaats, die ook gerealiseerd is. Samen met een aantal kinderen heeft stichting Jong muurschilderingen vlakbij de speelplaats op de flat gerealiseerd.

De continuïteit van aandacht voor huisvesting- en woonmilieu vraagtukken is gegarandeerd via de continue aandacht voor de huismeester van Mozaiek Wonen. Hij/zij doet dit in samenwerking met Sandra die voor de gemeente Gouda projecten in buurten doet. Het Netwerk schreef eerder hier over Sandra,e toen nog werkzaam voor WoonPartners. Het Netwerk Achterwillens hoopt dat de genoemde samenwerkingspartijen hebben geleerd van het ‘pimp my hood’-project rond de Tristanstraat. Daarover leest u hier meer. Het resultaat van ook dit project is mooi, maar wat is het programma?

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Officiële heropening Aschpotpad

Onderzoek naar schimmelwoningen Gloriantplantsoen

Cheque voor grondhotel insectenplaza

Terugblik op sfeervolle lampionoptocht Achterwillens

‘Zwervende’ auto-onderdelen in Goudse Hout opgeruimd

19 november Goudse Hout Clean up

Koop je kaartje voor de Lampionoptocht

Nazislachtoffer Rosa herdacht op Weth. Venteweg

Katten gewurgd in Achterwillens: houd ze binnen!

Talentenmarkt 5 november in de Bühne