Burgemeester Salet deelt cadeautjes uit op Vindingrijk

interim burgemeester Salet op Vindingrijk

Vanochtend, 31 oktober 2019, bezocht burgemeester Salet basisschool Vindingrijk aan de Heemraadslag. Dat was ruim een half jaar na de brief die de leerlingen van de plusklas haar stuurden. Dat deden ze om aandacht te vragen voor flitspalen bij de onveilige oversteken over de Goudse Houtsingel. Die zijn zeker nodig, zo vinden zij, nu het Eldorado geopend is, de natuurspeelplaats in de Goudse Hout. Om goed te maken wat er fout was gegaan na het insturen van de brief, bracht de burgemeester een paar cadeautjes mee.

De jarige juf Trudy heette de burgemeester welkom in haar klas. De burgemeester wilde graag ingaan op de vragen die de kinderen hadden. Een verkeerskundig ambtenaar was meegekomen voor de verkeerskundige vragen. En die hadden de kinderen. De beantwoording van de vragen komt uw verslaggever bekend voor uit eerdere besprekingen. Matige snelheid van auto’s en zichtbaarheid van overstekers zijn de kern van elke oplossing. Maar ook nu nog vond de ambtenaar drempels geen oplossing maar een probleem, ondanks de liggend rapporten (sic!). En flitspalen werken alleen op die plek waar ze staan, omdat auto’s daarna weer vrolijk te hard doorrijden, zo wist de verkeersambtenaar uit te leggen. Tja, en wat zeg je dan als 11-12-jarige?

De kinderen waren wel blij met de volgende cadeautjes die de burgemeester had meegebracht:

  1. samen met de wijkagent met een laserkanon zien hoe snel auto’s rijden op de Goudse Houtsingel en snelheidsduivels bekeuren; een afspraak daarvoor wordt gemaakt;
  2. met juf Trudy borden voor langs de Goudse Houtsingel maken; vier ervan worden tot een echt bord ontwikkeld en geplaatst; de kinderen vonden dat leuk en gaan ermee aan de slag!
  3. tenslotte kregen de kinderen allemaal een halal-tractatie overhandigd.

Het leukst was het gesprek met de kinderen over hun vragen aan de burgemeester zelf. Daar leerden de kinderen wel wat van. Hierna in het kort de vragen en antwoorden die burgemeester Salet gaf.

Wat doet een burgemeester? Voorzitten gemeenteraad, luisteren naar bewoners, baas over politie, brandweer en openbare orde. Het delen van vreugde en verdriet met bewoners vind ik het leukst.

Wat moet je studeren om burgemeester te worden? Iedereen kan dat worden, als je maar geen strafblad hebt of schulden. Je moet wel weten wat er komt kijken bij het besturen van een gemeente. Als je burgemeester wilt worden, dan vraagt de gemeenteraad je van alles om te zien of je dat kunt en uiteindelijk benoemt de Koning je dan (als de gemeenteraad jou wil). Of je nu metselaar, trompettist of advocaat was. Ik ontdekte dat ik burgemeester wilde worden toen ik wethouder was in een gemeente. Je komt dan wel eerst in een klasje met nieuwe burgemeesters om meer van het vak te leren. Daarna ben ik ruim 25 jaar burgemeester geweest in verschillende gemeenten.

Welke talenten heeft u? Ik ben muziekliefhebber en speel, als ik tijd heb, klarinet en dwarsfluit. Vroeger wilde ik journalist of toneelspeler worden.

Willen jullie de burgemeestersketting zien? Deze is al honderd jaar oud! Op de voorkant staan het wapen van Gouda en de spreuk van de stad “door de doornen naar de sterren”. Er zitten dus ook stekels verwerkt in de ketting om de burgemeester daaraan te herinneren.

Tenslotte was er gelegenheid om met de hele school, leerlingen en team, op de foto te gaan met de burgemeester. Die foto vind je binnenkort ongetwijfeld op de site van OBS Vindingrijk, zo denken wij.

 

1 reactie

  1. […] schreven wij over het bezoek van burgemeester Salet aan basisschool Vindingrijk (lees hier>>>) en de cadeautjes die zij […]

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari

Herinrichting Goudse Houtsingel pas begin 2025

Gemeente geeft antwoord op vragen fietsstraat

Wethouder Oppelaar 18 januari in de wijk

Parkeerdruk Weth. Venteweg hoogste van heel Gouda