Meldingen openbaar gebied Gouda in nieuw jasje

5C8541DD-5206-47A8-9E32-3E09EC132E2A

 

Vanaf 1 juli werkt de gemeente met een nieuw meldsysteem voor het registreren en afhandelen van meldingen over het openbaar gebied: Slim Melden Gouda.

De gemeente krijgt tientallen meldingen per dag binnen over allerlei onderwerpen. Dit is fijn, want zo houden we, met behulp van onze inwoners, het openbare gebied schoon en veilig. Het nieuwe systeem zorgt er voor dat de behandeling van al deze meldingen zo efficiënt mogelijk verloopt.

 

Nieuw systeem én nieuwe app

Inwoners die een melding hebben over iets in het openbaar gebied kunnen dit via de website van de gemeente melden. Er is ook vanaf 1 juli een speciale app beschikbaar: Slim Melden Gouda. Met de app is het heel eenvoudig om een foto van de situatie bij de melding te voegen. Dit maakt het voor de gemeente makkelijker om de situatie goed in te schatten.

 

U kunt bestaande meldingen bekijken op een kaart en zo direct zien of iemand anders de situatie al heeft gemeld. Wat nieuw is, is dat u de gemeente kunt doorgeven dat u óók last heeft van deze situatie, zonder dat u zelf opnieuw de melding hoeft te doen.

 

Gevaarlijke situaties

Natuurlijk kunt u ook nog steeds naar de gemeente bellen om een melding door te geven, via tel. 14 0182. Bij gevaarlijke situaties moet u zelfs altijd bellen, dan kunnen wij direct actie ondernemen als de situatie daarom vraagt.

 

Oude meldsysteem

Als u vóór 1 juli een melding hebt gedaan in het oude systeem dan wordt deze nog gewoon afgehandeld zoals u van ons gewend bent. Heeft u hier vragen over? Bel ons dan via tel. 14 0182. We kunnen u sneller helpen als u een meldingsnummer bij de hand heeft.

 

Maakte u gebruik van de app MijnGemeente? Deze werkt vanaf 1 juli niet meer. U kunt vanaf deze datum de nieuw app gaan gebruiken: Slim Melden Gouda. Deze is voor Android en iOS beschikbaar.

 

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Veel kritiek op plan fietsstraat Achterwillenseweg

‘Buurt aan Zet’ van start

Clean up uitgesteld tot 2 december 2023

Wijk raakt school kwijt: Vindingrijk sluit deuren

Lampionoptocht 2023: nat maar geslaagd

13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

Oud Achterwillens stijgt 30 centimeter

Koop nu je kaartje voor de lampionoptocht

Buurttuin Gloriantplantsoen wint Groenprijs

Wijkmagazine ook online te lezen