Heb jij een Gouds Verhaal?

Mooie verhalen van en over Gouwenaars. Daar is het project Goudse Verhalen naar op zoek. Het kan van alles zijn: anekdotes; ervaringen, een bijzondere herinnering, een historisch feit of een portret. Heel divers, zoals je kunt zien op de site. Van kleipijp tot kaas, van eeuwige trouw tot de verveling tijdens deze pandemie. Plan is om rond de viering van 750 jaar stadsrechten 750 verhalen te hebben om door te geven aan toekomstige Gouwenaars; het thema is ten slotte ‘Geef Gouda door’. De binnenstad doet het van nature al goed, maar er worden ook verhalen gezocht over mensen en gebeurtenissen uit andere wijken. Doe jij mee?

Wie in Achterwillens verdient een verhaal? Welke gebeurtenissen zijn de moeite waard om te beschrijven? Wat is er te vertellen over die gedreven bewoner die het wijkteam begon, al dan niet postuum. Wat zijn je eigen verhalen over in Gouda opgroeien, wonen. Of is er iets waar je juist een hekel hebt? Wat weet je over het ontstaan van de wijk? Kortom, wie en wat mag er niet ontbreken in deze caleidoscoop die een beeld geeft van ons leven anno nu.

Die verhalen hoef je niet zelf te schrijven, al mag dat natuurlijk wel. Hoe meer stemmen, hoe leuker. De vereisten voor een verhaal met één foto staan op Goudse Verhalen. Een filmpje maken mag ook. Ben je geen schrijven/filmer, maar het je wel onderwerpen of mensen die een verhaal verdienen? Geef ze aan door aan Gerda den Hollander, dan gaat zij of een van de andere redacteuren ermee aan de slag. En wil je graag schrijven? Kom er dan bij als redacteur.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Veel kritiek op plan fietsstraat Achterwillenseweg

‘Buurt aan Zet’ van start

Clean up uitgesteld tot 2 december 2023

Wijk raakt school kwijt: Vindingrijk sluit deuren

Lampionoptocht 2023: nat maar geslaagd

13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

Oud Achterwillens stijgt 30 centimeter

Koop nu je kaartje voor de lampionoptocht

Buurttuin Gloriantplantsoen wint Groenprijs

Wijkmagazine ook online te lezen