Goudse Manege kreeg tillift

Wethouder Bunnik (sport) onthult de tillift

Zondag 26 september stelde sportwethouder Bunnik de tillift op de Goudse Manege officieel in gebruik. Deze tillift is financieel ‘bijeengelopen’ in de Santarun (Rotary Club) in 2019 en aangevuld door sponsors (o.a. €4.000 van de Stichting het Gehandicapte Kind). Door corona is de tillift dit voorjaar pas geïnstalleerd en nu officieel in gebruik genomen.

Enkele weken geleden is in het zwembad de eerste geplaatst, en dit is de tweede tillift die met deze sponsoring is geplaatst in een Goudse sport accommodatie. Wethouder Bunnik stelde bij de in gebruik name dat in Gouda “Iedereen met een beperking moet mee kunnen doen met sport”.

Ester Haver-Droeze demonstreerde de tillift samen met Lynn Looyaard en pony Scooby. Ester is voorzitter van de rijvereniging Hazelaar: een rijvereniging van nu 250 ‘ruiters met een beperking’. Zij heeft door har passie voor de paardensport en haar werk als ergotherapeut veel kennis op dit gebied. Deze expertise biedt zij aan aan de manege en Gouda ten behoeve van de sporters met een beperking. Op de foto’s onder dit bericht is de demonstratie te zien die Ester gas met de tillift. De pony Scooby had al eens geoefend maar de ruiter zonder beperking Lynn Looyaard vond het best spannend maar zeker ook leuk!

Voor vragen over sporten met een beperking, voor uzelf of uw kind, kunt u niet alleen terecht bij de Goudse Manege maar ook bij Kim Disco van Sport.Gouda.
M
ede-eigenaar Wilfred Franken vertelde in zijn toespraak dat 6o maneges in Nederland faciliteiten hebben voor ruiters met een beperking. Daarvan zijn er 15.000 in Nederland. Op de Goudse Manege rijden per week in totaal 400-600 ruiters.

De visie van de Goudse manege is: veilig rijden met plezier en op een professionele manier. .
Zo wordt sport voor iedereen bereikbaar.

 

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)