Geen activiteiten rond Koningsdag en 4/5 mei

koningsdag 2020Graag willen we jullie erop wijzen dat erop Koningsdag en 4/5 mei helaas geen activiteiten mogen plaatsvinden, hoe kleinschalig dan ook. Er zal ook gehandhaafd worden op dit punt. De gemeente schrijft daarover het volgende:

Kleedjes blijven in de kast
De verjaardag van de koning is ieder jaar weer een dag waar veel Nederlanders naar uitkijken. Het is een unieke dag die ons op veel manieren samenbrengt. Ook dit jaar. Alleen beleven we Koningsdag dit jaar anders. We blijven zoveel mogelijk thuis en vieren we Koningsdag online.
Alle evenementen zijn afgelast.

 

Dat betekent ook dat het níet de bedoeling is een kleedje in je tuin of aan de openbare weg te leggen of daar muziek te gaan spelen waar mensen op af komen. Ook het organiseren van buitenspelletjes zit er voor dit jaar niet in. Zelfs al doe je dit door afstand te houden, dan nog de nadrukkelijke oproep dit niet te doen. Hoe jammer dit voor velen ook is. Kortom; wees verstandig en vermijd zoveel mogelijk contact om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Wil je ideeën opdoen of ideeën delen over hoe je Koningsdag thuis en online kan vieren? Kijk dan op www.koningsdagthuis.nl
Burgemeester Pieter Verhoeve: “Het kabinet heeft besloten dat de maatregelen voor het grootste deel nog langer van kracht zullen blijven tot 20 mei. Er zijn voorzichtige versoepelingen. Dat is niet voor niets. We moeten ons blijven realiseren hoe kwetsbaar onze gezondheid en die van de mensen om ons heen is. De versoepeling zal met kleine stapjes gaan. We zullen er aan moeten wennen dat we echt nog langer in een anderhalvemetersamenleving met elkaar leven. Dit jaar geen traditionele Lintjesregen, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ook de Ramadan zal voor een grote groep Gouwenaars op een andere manier ingevuld moeten worden. Ingrijpend. Ik heb een groot vertrouwen in de wijze waarop we als Gouwenaars dit zullen doen, zoals de afgelopen weken ook reeds zagen. Alleen samen kunnen we corona aan.”

 

Laten we ook in onze wijk op deze manier bijdragen aan de bestrijding van Corona!

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Volgende stap herinrichting Oud-Achterwillens

Gouda Bruist in Achterwillens

Oproep: voorlezers gezocht in Bühne

Gracht rond Eldorado gaat dicht op 9 mei ‘22

Het mysterie van de liggende kaasboerin …

Koningsdag Middenwillens met kleedjes

Clean up komt er weer aan

Het Gouda 750-feest is begonnen

Feestvlaggen kleuren de wijk

Gloriantplantsoenbewoners: hoe lang nog in de problemen?