Drukte in de natuur!

Schermafdruk 2020-03-23 16.24.44

De lente is begonnen en dus ook het broedseizoen. Vogels beginnen te zingen, knoppen lopen uit, planten schieten uit de grond. Dit seizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. Vogels broeden en krijgen hun kuikens. Afgelopen dagen was het erg druk in de natuur. Natuurlijk vanwege het mooie weer, maar ook vanwege het Corona virus. Mensen trekken er massaal op uit. De natuur is een mooie uitgaansgelegenheid, zeker in deze periode. De natuur is op zijn mooist, maar ook op zijn kwetsbaarst in dit jaargetijde. Rust voor dieren is belangrijk.

 

Richtlijnen en voorzieningen blijven afgesloten

Staatsbosbeheer adviseert om ook tijdens het bezoek aan de natuur de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand! Ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Zo kunnen we in deze, soms moeilijke tijd, de natuurgebieden als uitvalsbasis blijven gebruiken. Kortom, houd rekening met elkaar, geniet van de natuur maar gebruik je gezond verstand! Wanneer parkeerplaatsen vol zijn, probeer dan ergens anders te gaan wandelen. De toiletvoorzieningen in de gebieden van Groenalliantie gaan op 1 april niet open, i.v.m. besmettingsgevaar. Wanneer de voorzieningen wel open gaan is nog niet bekend.

 

Honden aan de lijn en blijf op de paden

In de gebieden van Groenalliantie zijn honden overal welkom. Loslopende honden kunnen hinderlijk zijn voor andere bezoekers en hun trouwe viervoeters die wel zijn aangelijnd. Een kleine lieve hond voor u, kan een grote hond voor jonge kinderen zijn. Houd daarom rekening met elkaar en laat uw hond niet uit of spelen op een speelplek voor kinderen en op de stranden.

 

Groenalliantie Midden-Holland

Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden in de Krimpenerwaard en rond de Reeuwijkse Plassen. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

 

De gebieden van Groenalliantie zijn: Goudse Hout, Gouwebos, 鈥檛 Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Krimpenerhout, Loetbos, EZH Bos, Elfhoeven, Twaalfmorgen

3 reacties

 1. Sjaak Witteveen op 23 maart 2020 om 16:19

  Honden zijn niet overal welkom. Dat staat dan ook duidelijk aangegeven. Op de Heemtuin Goudse Hout, mogen bijv. geen honden komen.

 2. J. Meijers op 23 maart 2020 om 20:50

  Gelukkig is de Goudse Hout een losloop gebied tenzij… en dat is al sinds jaar en dag zo.
  Nergens vast, wel verboden:
  – wielerbaan
  – smultuin
  – heemtuin
  – speelplek Eldorado
  – Spaanse ruiter

  • admin op 23 maart 2020 om 20:59

   Nog wel! Als er meer balans komt tussen recreatie en natuur (rust en soortenrijkdom), dan zal een zonering voor loslopende honden onvermijdelijk zijn; dit is conform de Groenalliantie zonering van intensief (W) naar extensief (O). Kan ook niet anders nu de druk(te) in de Goudse Hout toeneemt en sommige gebruikers zelfs de bordjes losloopgebied bewust omkeren (en steeds vaker negeren)…

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

2 september hooidag op de Heemtuin

Bak jij mee op burendag? Meld je aan v贸贸r 1 september

Opruiming weggeefwinkel op 19 augustus

Wijkbewoner Dick Verbaan geridderd

Droog weer bij Clean Up Slagenbuurt

Vrijmarkt Koningsdag Middenwillens

10 april: stratenvoetbal Achterwillens 8-12 jaar

Oud Achterwillens ontdaan van zwerfvuil

Jaarvergadering Vereniging Netwerk Achterwillens

鈥淰erdwijnsel鈥 verschijnselt weer鈥