Bruislab was in de Bühne

Heleen van Praag en Peter Paul Kloosterman Gouda Bruist

Vier maandagen lang waren Heleen van Praag en Peterpaul Kloosterman (Gouda Bruist) in januari 2020 present in de Bühne. Wat kwamen ze daar eigenlijk doen? En wat heeft het opgeleverd?

Zo maar een paar vragen die om een antwoord vragen…

Wat hadden jullie voor ogen om een maand lang van 9.30 – 15.30 uur in de Bühne te zitten?

Peterpaul: wij vinden het fijn om in de haarvaten van de wijk te zijn. Wij willen graag de kansen verzilveren die er zijn zodat er blijvend iets gebeurt in de wijk.

Heleen: wij sluiten graag aan in de buurten om mensen te enthousiasmeren en op gang te helpen. Wij versterken graag bestaande initiatieven in de wijk. daarvoor is het nodig om te weten wat er speelt en wie er actief zijn.

Op onze Bruislab-maandagen zijn we al in het Nelson Mandela centrum, de Garenspinnerij en de Chocoladefabriek geweest. We zijn ook als Bruislab aan het ontdekken wat/hoe het het beste werkt. De drukte varieert per locatie en per maandag.

Het Bruis-concept

Op deze maandagen werken we ook aan onze andere Gouda Bruist aanpak. Wij werken aan de balans tussen vier invalshoeken. Enerzijds gaat het om de balans tussen ideeën die leven en de realisatie ervan. Teveel van de een of de ander werkt niet goed. Anderzijds gaat het om de wisselwerking tussen fysieke plekken en websites (zie schema hiernaast).

En we waren hier ook in oud-Achterwillens om te kijken hoe die balans en die wisselwerking eruit zien en wat we zouden kunnen stimuleren in deze wijk.

We zijn dus onderzoekend aanwezig geweest en opzoek waarop we kunnen aansluiten.

 

Wat leverde het bezoek aan oud-Achterwillens op?

Op de maandagochtenden hebben we veel gehoord wat er zoal speelt in oud-Achterwillens.

De voormalige kleuterschool die nu de Bühne is, is een fantastische leuk gebouw in deze buurt. We zouden de wijk toewensen dat er meer reuring komt. De Weggeefwinkel is een voorbeeld van die gewenste reuring: vanuit een prima idee (recycling, sociaal) op een prima plek (de Bühne) mensen bij elkaar brengen die iets te brengen en te halen hebben. En dat op een inspirerende manier.

Wij zouden willen dat meer mensen dit initiatief kennen (website) en bij elkaar onder de aandacht te brengen. Dat zal vooral via persoonlijk contact (wie kent wie) gebeuren.

Ook wensen we Achterwillens toe dat alle drie de fysieke plekken tot meer ontmoetingen leiden. Niet alleen in de Bühne, maar ook in het gebouw van de wijkvereniging Achterwillens/Vindingrijk en in het praathuis van Nieuw Leven.

Ook enthousiast over de aanpak van Gouda Bruist? Kijk verder op de website: goudabruist.nl. Meld je aan op goudabruist.nl en ontvang dan ook de wekelijkse nieuwsbrief.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)

Wat wil jij kwijt over Oud Achterwillens?

Minder blikjes bij clean up Middenwillens

Spreekuur wethouder Oppelaar in de wijk

Clean up Middenwillens 27 januari

Herinrichting Goudse Houtsingel pas begin 2025

Gemeente geeft antwoord op vragen fietsstraat

Wethouder Oppelaar 18 januari in de wijk

Parkeerdruk Weth. Venteweg hoogste van heel Gouda