13 november meepraten over Oud Achterwillens en (begin) Achterwillenseweg

projectgebieden 13 nov 23

Op 13 november kun je komen meepraten over twee geplande werkzaamheden in de wijk waarvoor de gemeente ontwerpen heeft gemaakt. Het gaat om de fietsstraat die voorzien is aan het begin van de Achterwillenseweg (blauw in het ontwerp) en één voor de delen 4 en 5 van oud Achterwillens (rood op het plaatje).
Van 19.30 tot en met 21.30 in De Bühne (toegang via blauwe deur), Tristanstraat 18, 2805 VC Gouda.

De Achterwillenseweg wordt tussen de nummers 1 en 22 opgehoogd en anders ingedeeld. Het wordt een fietsstraat waar auto’s te gast zijn, met een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. De verkeerslichten bij het kruispunt aan de Zwarteweg blijven staan. De gemeente wil ook meer groen en gaat de afvoer van het regenwater vernieuwen.

In oud Achterwillens wordt al opgehoogd in de fases 1,2 en 3. Nu Gaat het om de planning voor fase 4 = noordelijk deel Isoldestraat en westelijk deel Tristanstraat, en fase 5: oostelijk deel Tristanstraat en Lanseloet-, Elckerlyc-, Esmoreit- en Rolandstraat.

Bij vragen of opmerkingen kunt u telefonisch contact opnemen met de projectleiders, telefoonnummer 14 0182 of per mail: André De Bruijn (andre.debruijn@gouda.nl) en voor de Achterwillenseweg Patrick Schipper (patrick.schipper@gouda.nl).

Via de webpagina gouda.nl/achterwillenseweg blijf je op de hoogte van ontwikkelingen over het project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding 3: Overzichtskaart van verschillende fases in Oud-Achterwillens

We gaan fase 4 en 5 van Oud-Achterwillens ophogen en anders indelen
Het openbaar gebied van Oud-Achterwillens (fase 4 en 5) hogen wij op. Wij maken extra parkeerplaatsen door op sommige plekken de stoep te veranderen. Wij houden rekening met voetgangers, zodat zij veilig kunnen lopen en oversteken.

De Isoldestraat richten wij in als éénrichtingsverkeer (in de richting naar de Achterwillenseweg). Dit maakt extra parkeren mogelijk in de Isoldestraat. De gemeente gebruikt nieuwe materialen om de buurt te verbeteren.

We vernieuwen de buizen voor de afvoer van het regenwater en er wordt gezorgd voor drainage. Dit zorgt voor een betere verdeling van het grondwater in droge en natte tijden. Wij kappen een aantal bomen, omdat deze de ophoging niet overleven. We plaatsen nieuwe bomen terug.

Hoe blijft u op de hoogte?
Via de webpagina houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen over het project Oud-Achterwillens. Kijk op https://gouda.nl/oudachterwillens of scan onderstaande code met uw mobiele apparaat.

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens

Voorzitterswisseling Kernteam: dank Adriaan en welkom Marie-José

NLDoet voor groener Driewegplein

Help je mee?

Voorlezers gezocht!

Gouda Bruist elke dinsdag in De Bühne (in februari en maart)