Middenwillens en Gloriantplantsoen opgeschoond!

Met ruim 20 bewoners in Achterwillens hebben we op 23 maart 2 buurten opgeschoond. Dit zijn buurten waar veel klein plastic spul lag. In het Gloriantplantsoen viel het enorme aantal (vieze)peuken op (met name bij de balkons). In Middenwillens bovendien veel bouwafval: een pas gebouwde wijk, in afbouw, waar dat volgens een paar deelnemende bewoners al een paar jaar een bron van ergernis is. Dan zie je dat de afspraken die @Tettero maakt met projectontwikkelaars (ruim je rommel op), anders zijn dan het beleid van @HildeNiezen, namelijk: ruim je rommel op. Een aantal bewoners heeft ook langs de Goudse Houtsingel ‘huisgehouden’. Zij rapporteerden de grote hoeveelheden blikjes, etensbordjes en andere troep die mensen gewoon, al rijdend, uit hun auto gooien.

Wat in Middenwillens ook opvalt is het toenemend aantal bewoners dat, met name langs de Middenwillenseweg, hun plastic afval al in het weekend ‘aanbieden’. Terwijl toch overal boven de kroonringen hangt dat dat pas op de volgende donderdag kan.

Wethouder @HildeNiezen vereerde ons ook nog met een waarderend bezoekje. Alle deelnemende bewoners mochten hun knijpstok, hesje en handschoenen mee naar huis nemen. Naast een genereus gebaar namens @GemeenteGouda, was dat natuurlijk ook een vette hint. Opschoondag is maar 茅茅n dag in het jaar. De deelnemende bewoners uit Middenwillens spraken ter plekke af dat zei het in het blok woningen rond het Vlinderplein een nieuwe, regelmatige, gezamenlijke actie gaat worden: eigen straat schoon houden????????????.

Om met een positieve noot te eindigen: de bewoners die deelnamen waren gezellig met elkaar bezig en het was ook nog een zinvolle activiteit. Hierna een paar fotoos met een impressie van deze geslaagde activiteit.

De onvermijdelijke groepsfoto aan het begin van de clean-up (foto Petra de Wit)

Door de gemeente geschonken materiaal staat klaar…

Dit is het lot van een serieuze aanmaning door woningbouwcorporatie

Ook Boeddha kent zijn afval(liggen)

Treurige afloop voor zieke stripfiguur: zwerfvuil

Zwerfvuil rond de verzamelplaats afval aan de Middenwillenseweg

Veel kleine en een beetje groter zwerfvuil
Posted in

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op onze nieuws berichten en ontvang automatisch een bericht als er nieuws uit de wijk is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Wijkmagazine ook online te lezen

2 september hooidag op de Heemtuin

Bak jij mee op burendag? Meld je aan v贸贸r 1 september

Opruiming weggeefwinkel op 19 augustus

Wijkbewoner Dick Verbaan geridderd

Droog weer bij Clean Up Slagenbuurt

Vrijmarkt Koningsdag Middenwillens

10 april: stratenvoetbal Achterwillens 8-12 jaar

Oud Achterwillens ontdaan van zwerfvuil

Jaarvergadering Vereniging Netwerk Achterwillens