Kantelslot voor vuilniscontainer

Vanaf volgende week 1 januari is het zover: afval scheiden loont! Op onze bewonersbijeenkomst in oktober 2017 was de grote zorg van aanwezigen het ‘afvaltoerisme’. Als jouw grijze container aan de straat staat of op de huisvuil

verzamelplek: hoe voorkom je dan dat anderen hun vuilnis bij jou deponeren?

De aanwezige vertegenwoordiger van de gemeente wist te vertellen dat er zogenaamde kantelsloten in de handel zijn: als jij je container op slot buiten je erf zet, kan de container wel door Cyclus geledigd, maar niet door afvaltoeristen geopend worden. Dat vraagt wel een investering van ruim vier tientjes. Om op deze plek reclame voor een merk te voorkomen, verwijzen we je naar internet met als zoektermen ‘kantelslot’ en ‘vuilniscontainer’.

Tenslotte nog een tip voor wie de nieuwe ophaalregeling niet uit het hoofd weet: Cyclus heeft een app (te downloaden in je app-store) waarin je jouw postcode kunt invoeren en kunt kiezen op welk tijdstip je een reminder krijgt voor het buitenzetten van je vuilnis (inclusief of het gft, plastic etc, papier of restafval moet zijn). Erg handig!

Posted in

3 reacties

 1. Lesley op 28 december 2017 om 17:25

  Bedankt voor de tip!

 2. A. van Keulen op 29 december 2017 om 12:12

  De Gemeente Gouda voert m.i.v. 1 jan. 2018 het nieuwe afval ophaalsysteem in. De bewoners hebben hier niet om gevraagd. Daarom ben ik van mening dat de Gemeente de kantelsloten kosteloos ter beschikking moet stellen,dan wel tegen een geringe vergoeding. Kan hier collectief, bijvoorbeeld via het NetwerkAchterwillens , actie voor worden ondernomen?
  vr groetend,
  Tvk.

  • netwerkachterwillens op 29 december 2017 om 23:12

   De invoer van het afval ophaalsysteem is een genomen raadsbesluit; laten we kijken of we een collectieve inkoop en vergoeding kunnen organiseren: neemt u even contact met ons op hr/mw Van Keulen?

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De B├╝hne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen FietsbelevingÔÇ»

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens