In Achterwillens de straat op!

Bankje einde Rolandstraat: bungelen boven het water

Nu het voorjaar voelbaar nadert, zijn ook in onze wijk verschillende werkgroepen aan het ontwaken uit de winterslaap. Morgen, 15 februari van 10.00-12.00 uur, is er weer cleanup in de Slagenbuurt (vertrekpunt Vindingrijk, aanmelden kan nog via cleanup@achterwillens.eu). Op 3 februari liep de werkgroep wijkschouw een ronde door oud-Achterwillens. En tot 1 maart 2020 kunnen bewoners die een boomspiegel willen beplanten of bijplanten zich melden bij groen@achterwillens.eu. Op 20 maart krijgen ze dan hun plantjes uitgereikt. Kortom: genoeg om een artikel aan te wijden op deze website.

Over de boomspiegels kunnen we kort zijn: vorig jaar zijn in de Slagenbuurt al 50 boomspiegels door bewoners onder handen genomen. Dit jaar kunnen deze bewoners het mislukt plantmateriaal weer aanvullen. Maar er zijn nog zo’n 25 boomspiegels die om beplanting vragen. Ook in Middenwillens kunnen bewoners een aanvraag voor het vergroenen van boomspiegels doen via: groen@achterwillens.eu. Op 20 maart wordt het plantmateriaal uitgedeeld en op Gouda schoont op (21 maart) is het de bedoeling alles te planten.

Ook de cleanup van 15 februari belooft weer een gezellige en nuttige

De deelnemers cleanup Middenwillens op 23 nov 2019

activiteit te worden: vorig jaar waren we met uit 15 bewoners in Vindingrijk op de koffie. Daarvandaan hebben we flink wat zwerfafval verzameld, altijd nuttig! Kom ook en meld je aan via cleanup@achterwillens.eu.

Dan de wijkschouw van 3 februari jongstleden. Deze liep de werkgroep deze keer in oud-Achterwillens. Op 14 februari bespraken ze de bevindingen met de gebiedsbeheerders van de Openbare Ruimte van de gemeente Gouda. Hier volgt een paar bevindingen.

Wist u dat er een interactieve kaart is waarop je van alles over de openbare ruimte in Gouda kunt terugvinden? Wil je daar zelf mee aan de slag, klik dan hier>>>.

Verkeerskundig is er in Gouda momenteel tijdelijk wel een probleempje: 2 verkeersmedewerkers zijn vertrokken, waardoor diverse projecten minder snel gaan dan gepland: bijvoorbeeld de aanpak van het vrachtverkeer via de Dijkgraafslag, maar ook de aanpak van de wateroverlast in het Gloriantplantsoen. In oud-Achterwillens nemen het komend jaar de verkeersproblemen alleen maar toe: de renovatie van de portiekwoningen leidt tot meer bouwverkeer en bewegingen van machines. Het tekort van 30 parkeerplaatsen wil niemand aanpakken omdat het niet ten kost mag gaan van groen. We zijn benieuwd wat de afstemming tussen WoonPartners en de gemeente gaat opleveren om het fiets parkeerprobleem aan te pakken. Eind 2020 zullen we het weten.

Speelplein achter de Bühne

Waar gelukkig wel wat aan gedaan gaat worden in oud-Achterwillens: het herstellen van de speelplaats achter de Bühne en het bankje aan het einde van de Rolamndstraat (dat nu bijna in het water staat). De 25 meldingen openbaar gebied die de werkgroep op 3 februari deed, zijn in behandeling. Ook wordt nu aan oud-Achterwillens gedacht bij het uitbreiden van het experiment met het bijplaatsen van ondergrondse PMD-containers.

Op pagina 43 van de wijkkrant Achterwillens van februari 2020, staan de volgende wijkschouw rondes met datum en tijdstip vermeld. Ook meedoen? Meld u aan bij info@achterwillens.eu.

Posted in

Laat een reactie achter

Inschrijven nieuwsberichten

Schrijf je in op ons nieuws en ontvang een e-mail als er een nieuw bericht is.

Loading

Meest recente nieuwsberichten

Gouds college op bezoek in Oud Achterwillens

Ontmoetingspunt Goudse Hout teruggeplaatst

Heemtuin dit jaar 40!

Goudse Hout Stapt Mee

Verdere aanpassingen nodig van plannen Oud Achterwillens

Informatieavond ophogen en fietsstraat Achterwillenseweg

Spellenmiddag in De Bühne

Nietjes komen er wel

Hoe Jim Hoogeveen begon met Hoogeveen Fietsbeleving 

Landelijke opschoondag ging niet voorbij aan Oud Achterwillens